Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

František se už směje s tátou!

Autor: Jaroslav Krčál - 
8. prosince 2008
05:00

Je to přešťastná dvojka. Kdo? František (2) a Daniel Pudilovi (29). Otec svého syna matce před týdnem nevrátil. Chtěl mít jistotu, že jeho chlapečka už nikdo nebude mlátit. Kluk je u táty jako v sedmém nebi.

Před nedávnem lékaři objevili na chlapcově těle zranění různého stáří, které mu někdo způsobil (Blesk informoval). Podle soudního znalce se tak nemohlo stát při dětských hrách, jak tvrdila matka. Policisté poté informovali otce, se kterým syn nežil, neboť se s matkou chlapce rozvádí.

Daniel Pudil ihned požádal soud o svěření do péče. Soudce však rozhodl, že má zůstat u matky a v rozsudku otočil vyjádření znalce. "Myslím, že soudce si jen špatně přečetl protokol. Proto jsem se odvolal," řekl Daniel. Když mu však manželka řekla, že mu syna nikdy nedá, i když mu ho soud svěří, neváhal a chlapce jí z procházky nevrátil.

Na žádost matky soudce rozhodoval o předběžném opatření znovu. "Ještě to nemám písemně, ale v pátek mi na soudu řekli, že rozhodli v můj prospěch a chlapec může zůstat u mne. Jsem za to moc zavázán i Blesku, jehož články pomohly, abychom mohli být spolu," řekl včera šťastný otec.

"Františkovi se u mě moc líbí a je tu šťastný. Ani jednou se nestalo, že by si stýskal. Jsem moc rád, že jsme spolu," řekl Daniel Pudil, zatímco jeho syn Blesku ukazoval, jak umí kreslit a jezdit na motorce. Pochlubil se i štěňátkem a kocourem.

Bylo to jiné setkání než před měsícem, kdy Blesk zveřejnil fotky jeho tělíčka plného modřin. Z nemluvného, zaraženého chlapce je najednou usměvavý a pohodový klučina.