Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Mlátil a znásilňoval svou těhotnou družku

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK - 
8. prosince 2008
09:20

Jednačtyřicetiletý muž z Českobudějovicka podle policie týral a znásilňoval svou o 20 let mladší družku. Ženu prý bil i v pokročilém těhotenství, ohrožoval ji nožem a vyhrožoval smrtí jí i dětem.

Muž skončil v policejní cele, sdělil jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.
Domácím násilím žena trpěla už od září 2005. Její druh většinou přišel domů opilý a nejprve ji urážel a psychicky deptal. Ženu také často bil do obličeje a otloukal jí hlavu o zeď.

"Jedné noci ženu probudil v okamžiku, kdy ji mířil kuchyňským nožem na srdce, a vyhrožoval likvidací nejen jí, ale i dětem. Také jí sdělil, že by pak vše 'dorazil' sebevraždou," popsal Matzner. Žena se pak při odvracení útoku pořezala.

Tyran také družce zakazoval návštěvy příbuzných a známých, kontroloval jí telefonické hovory a určoval jí přesné příchody a odchody. Ženu také údajně několikrát znásilnil.

Letos na konci listopadu před ním mladá žena musela utéct z domova bez dětí i osobních věcí. I po útěku jí násilník neustále telefonicky vyhrožoval. "Týraná žena se obávala proti tyranovi cokoliv podnikat, odmítala zprvu jakoukoliv nabízenou pomoc a bylo zřejmé, že se druha bytostně bojí," uvedl Matzner.

Zadržením muže podle něj vyvrcholilo dlouhodobé úsilí policistů a sociálních pracovníků.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání