Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jakub J. usmrtil mladíka a tvrdí: Zabít jsem nechtěl!

Autor: Slávka Červená, koj - 
4. března 2011
05:00

Jakubovi J. (20) ze Slovácka nemohou mnozí od loňského léta přijít na jméno. Nazývají ho dokonce vrahem. V Uherském Hradišti na parkovišti před obchodním domem totiž najel s těžkým vozem VW Touareg do Petra H. (†20). Ten na místě zemřel. Petrova maminka je přesvědčena, že to byla vražda. Jakub se dosud k tragédii nikde nevyjádřil. Nyní se rozhodl promluvit v Blesku.

Jakub dnes tvrdí, že to byla nešťastná náhoda. Jak se tedy podle něho tragická nehoda odehrála? „Jeli jsme si s kámošem koupit gyros a viděli jsme, že na parkovišti dva kluci napadají třetího. Chtěl jsem zjistit, o co jde,“ vysvětloval. Na mladíka, kterého policie dosud nezná, údajně útočil Ondřej Č. (20). „Srazil ho na stojící auto. Zeptal jsem se, co se děje. Odpověděl, že je to v pohodě, ať jedu pryč. Sedl jsem do auta a pomalu se rozjel. Bohužel jsem si neuvědomil, že kola zůstala stočená naplno doleva, a Petra H. jsem srazil,“ popisuje Jakub celou událost.

S Petrem předtím prý vůbec nemluvil a neměl tedy důvod do něho najíždět. „Zpočátku jsem nevěděl, ani o koho jde. Oba měli kapuce na hlavě. Petra jsem poznal, až když jsem mu na zemi poskytoval první pomoc,“ vysvětloval svoji verzi Jakub. Podle zjištění Blesku byli Ondřej Č. i Petr H. podnapilí.

„Vím, že to, co se stalo, se nedá ospravedlnit. Je nám to nesmírně líto. Na druhé straně ale nemůžeme připustit, že syn byl již dopředu médii odsouzen a označen za vraha,“ řekl otec Jakuba. Tragédie podle něho ještě nebyla zcela objasněna a nikdo nechce připustit, že by mohlo jít i o nešťastnou náhodu. Policie ukončí v nejbližších dnech vyšetřování tragédie a spis předloží krajskému státnímu zástupci.

Pravděpodobnou variantou je podání obžaloby. Státní zástupce předpokládá, že rozhodne do dvou týdnů od předložení spisu. Jakubu J. hrozí za těžké ublížení na zdraví s následkem smrti trest až 16 let.

hell ( 5. března 2011 15:06 )

nevsiml si ze ma stoceny kola a naboural do mladika..?? a jakou rychlosti se rozjizdel..?? 70km/hod..??? kreten..... doufam ze mu v krimu poradne natrhnou p*rdel

oldedek ( 5. března 2011 09:33 )

Ty vo*le si myslíš, že když k tomu co vyprávíš, pak ještě pustíš slzu, že ti někdo uvěří - si vrah haj*zle a do tepláků s tebou ... Řekni nám ještě nějakou - třeba tu o "Perníkový chaloupce"

kakamilek ( 4. března 2011 14:14 )

Člouvjek kerej má ve 20 rokách takovej boržoázně drahej auto musý dostat doživotí a to v tom nejhorším komunystyckým uherskohradišským krymynále.A páč starej Grebeníček určitě dětem doma místo pohádek vyprávěl na dobrou noc jak kde kterého židokapitalystyckího zaprodance tejrali až vipusti duši,tak by malej lojzík moh dělat exrérního poradce.

boening737 ( 4. března 2011 09:58 )

Zajímavé je, že všichni vrazi jsou nevinní. V tomto případě proto, že tatínek je v Uherském Hradišti velké zvíře a synáček má dobrého právníka. Kamarádi mrtvého však mluví jinak. Teď je na policii a soudu, zda dokáže, že zabil úmyslně. Myslím, že 16 let v base bude mít o čem přemýšlet. Nic jiného si nezaslouží.

vetmar ( 4. března 2011 09:21 )

at chtěl nebo nechtěl,ale usmrtil!Zasluhuje přísný trest!Přitom říká,že s hochem předtím nemluvil,jen viděl hádku.Tak proč se do toho montoval?Chtěl-li pomoci někomu, měl zavolat policii.Takto to řešil sám a navíc silným autem.A pomalu určitě nejel,protože kdyby se jen rozjížděl,nebo jel pomalu tak to smrtí neskončí.Věděl moc dobře co dělá!Žádná omluva zde nemůže být.Nebál se někoho usmrtit,tak at ted přijde spravedlivý trest!A tvrdý trest!!!Že ted lituje to věřím,ví co ho čeká.Ale nevěřím, že by litoval hocha co zemřel.Neštastná náhoda to není!Udělal to umyslně.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání