Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kůň kopl dívku (†16) do hlavy, zemřela

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, mivr - 
8. března 2011
19:57

Šestnáctiletá dívka, kterou v sobotu odpoledne v Tištíně na Prostějovsku kopnul kůň, v úterý odpoledne ve Fakultní nemocnici v Olomouci zemřela. Podlehla těžkému zranění hlavy.

Dívku převezl v sobotu do nemocnice vrtulník. "Ležela na jednotce intenzivní péče dětské kliniky. Měla těžké poranění mozku. Zemřela dnes kolem třetí hodiny odpoledne," uvedl mluvčí nemocnice Egon Havrlant.

Dívku vzhledem k jejímu stavu nemohli lékaři ani operovat. Případ vyšetřuje prostějovská policie jako těžké ublížení na zdraví.

Neštěstí se stalo na poli za rodinným domem v obci Tištín v ohrazeném výběhu pro koně. Členku jezdeckého klubu nečekaně kopla klisna do hlavy zadníma nohama. Koně dívka spolu s dalšími lidmi doprovázela. Podle odborníků by se nikdo neměl pohybovat za koněm, ale vždy vedle něj, nebo před ním.

denny1955 ( 27. března 2012 21:29 )

Vážení,kůn ukopal a šla zezadu,prostě samé nesmysly.Holky je mi líto ale koník taky za to nemůže.prostě se rozeběhly děvčata se je snažily zastavit a žádný dospělý by to nezměnil bo jsme takto koně zastavovaly mockrát a ještě spousta lidí takto bude .Koně nebyli splašený ale pouze běželi a takto ve stádě mezi sebou těch kopanců a vyhozeních je spousta.Kobyla při otočení vyhodila více méně z bujnosti a určitě ne proto že by chtěla někoho trefit .Je to neštastná náhoda ,u koní jsem dělal a ted i moje dcera a vím co koně umí,ale na to člověk nesmí myslet proto že strach vycítí každé zvíře koník,pes nebo býk.Pohyboval jsem se mezi zvířaty podstatnou část svého života .Člověk musí být opatrný předvídat ale tohle se ovlivnit nedá.

e.44 ( 10. března 2011 19:44 )

Tvoje kritika je dost mimo. Včera jsem si to přečíst nemohla, jelikož se o tom píše až v dnešním článku, pod kterým si můžeš přečíst, k jakým chybám, nejen dívek, došlo. A je s podivem, že toto nerozumné jednání, kterému mohla předejít zodpovědná zkušená osoba, nemělo víc obětí.

sharushenecka ( 10. března 2011 11:53 )

já si myslilm ze v 16 uz rozhodne mala holka nejses...a ten kdo to tak vidi tak žije asi sto let za opicama...

sharushenecka ( 10. března 2011 11:51 )

ty ses myslilm pika az se nekdy stane takova tragedie tobe tak teprve uvidis co to je... Raci se zdrz komentare...Jana s konmi umela zachazet a byla s nima protoze je mela rada... Bavilo ji to...

sharushenecka ( 10. března 2011 11:49 )

ona nesla ke koni zeadu kdyby ste si poradne precetl(a) clanek tak vite o co jde...jim se ty kone rozbehly a ony je chtely zastavit tim ze roztáhnou ruky a zastavijou je jenze kun Frola se splasil a stoupl na zadni a nasledne se otocil a stoupl na predni a Jancu kopl...

Zobrazit celou diskusi