Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Sestra kosmonauta Remka: Zpronevěřila 420 tisíc?

Autor: Vlaďka Hradská, evakk - 
3. března 2011
06:29

Příbuzné si člověk nevybírá. Své by o tom mohl vyprávět europoslanec a kosmonaut Vladimír Remek (62). Jeho sestra Daniela J. (53) je totiž obžalovaná ze zpronevěry. A nejde o malé peníze. Jako trafikantka připravila zaměstnavatele v roce 2007 během několika měsíců o více než 420 tisíc korun! Tvrdí to zástupce firmy, u které žena pracovala, i obžaloba.

„Má na kontě různé exekuce. Policisté nám říkali, že se její bratr, známý kosmonaut, dříve snažil její průšvihy vyřizovat. Pak ale s tím skončil, už toho bylo prý moc,“ řekl Blesku Josef Zavadil. Ten zastupuje distribuční společnost, která Danielu J. v lednu 2007 zaměstnala jako trafikantku.

Žena se podle Zavadila zprvu tvářila, že neumí ani zapnout počítač. Rychle se ale s moderní technikou spřátelila. „Jen jsem zíral. Zasáhla do skladového programu. Například sportku zadávala do počítače jinou, než utržila. Vše ukázala až hloubková kontrola,“ dodal Zavadil.

Na inventuru už trafikantka nepřišla a firma na ni podala trestní oznámení. Daniela J. ale nebyla nikde k zastižení. Nezdržovala se ani na své oficiální adrese v ulici L. M. Pařízka. Blesk zjistil proč. „Bydlela ve třetím patře, ale byt jí vzali, protože měla dluhy. Už tady nebydlí,“ řekla sousedka.

Policie po ženě asi dva roky pátrala. „Když jsme v únoru dostali předvolání k soudu, už to vypadalo, že se celá věc pohne. Ale pak se kvůli nemoci omluvila,“ řekl zklamaně Zavadil.

Že je nemocná, řekla Daniela J. i Blesku, který ji vypátral. Ale jen přes dveře a dál se ale o celé věci odmítla bavit. A co na to Vladimír Remek? „Se sestrou už několik let nejsem v kontaktu. Je to dospělá osoba, za kterou nemám odpovědnost,“ vzkázal po svém asistentovi europoslanec. Daniele J. hrozí až 3 roky vězení.

gogo ( 3. března 2011 20:40 )

Jen bolševici ?? A dnes ??

pohadkamaje ( 3. března 2011 20:00 )

Neotírej se o Havla, šmejde.

pohadkamaje ( 3. března 2011 19:59 )

Bolševici mají zlodějnu v krvi.

milan1959 ( 3. března 2011 14:19 )

To se stává, zvlášť u bolševiků

bobou ( 3. března 2011 11:18 )

kradla? Že by jí její "chudý a slavný" bratříček nepřispěl nějakou tou pětkou? Vždyť co to pro něho je 420 tisíc korun? Pouhé kapesné z toho co jako europoslanec bere. Spíš mě zaráží, jak se tady pořád vykřikuje o dřívějších garniturách? A přitom více než polovina našich europoslanců je z jejich řad. I když v převlečených kabátech jiných stran. To nikomu nevadí? Tak potom nechte KSČM na pokoji, jako každou jinou stranu. Jestliže jste chtěli komunisty zrušit, tak jste měli možnost těsně po "revoluci", kdy byli lidé ještě zblblí z vašich revolučních slibů. Ale oni se vám tenkrát hodili a stále hodí do krámu. Protože je lidé stále znovu a znovu volí a volit budou. Pořád vykřikujete kolik životů za těch 44 let zničili, kolik lidí nevinně zemřelo. Ano máte pravdu. Ale udělal někdo statistiku, kolik lidí jste během těch 21 let zabili vy? Tím, že se zrušil díky Havlovi trest smrti? Co zemřelo lidí po jeho velké, nesmyslné amnestii? A kolik lidí denně umírá díky "volnému" trhu s drogami? Kolik lidí spáchalo sebevraždy i vraždy, protože přišli o práci (sociální jistotu)? A kolik jich díky vašim dalším a dalším reformám zase přibude? Proč se reformy neprovedly již dávno, proč se čekalo až se téměř všechen státní majetek rozkrade, nebo rozprodá zahraničním majitelům a ti se tím tak zbavily konkurence schopných podniků? Proč se dopustilo, aby se tady tak dobře vedlo ruské, ukrajinské, albánské, asijské aj. mafii? Dočkáme se ještě někdy? "A to je ta krásná země, země česká, domov můj" krásná země

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání