Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Nejhloupější únosci v Česku: Spletli si oběť

Autor: evak, koj - 
2. února 2011
20:38

Pokud dva muži z Třebíčska čekali, že si únosem Vietnamky přijdou na slušnou částku, byli nejspíš brzy velmi zklamaní. Za zpackaný únos si ve středu dokonce vyslechli verdikty trestů ve výši 6 a 7 let.

Loni v srpnu Jaromíru Čechovi z Mikulovic a Martinu Andelovi z Třebíče vytanul na mysli nápad, jak rychle a bez veliké námahy přijít k penězům. Rozhodli se unést dceru bohatých Asiatů rovnou z brněnské tržnice v Olomoucké ulici a požadovat výkupné ve výši půl milionu korun. Plán se zdál geniální, s komplikacemi nepočítali.

S únosci se nemohla dohodnout

Když byla náhodná oběť v autě, zjistili, že neumí česky. Nemohla jim přes tuto bariéru vysvětlit, že nepatří mezi nejmovitější. Brzy se toho však sami dovtípili. Snížili tedy požadované výkupné na částku 300 000 Kč. To už jim předával strýc unesené v doprovodu policie.

Mladí muži mají nyní na krku tresty za únos a znásilnění. Délka trestu jim byla vyměřena za částku požadovaného výkupného. Paradoxně kdyby požadovali o korunu méně, trest by se jim o dost snížil. Přitěžující okolnost znásilnění zavinil jeden z únosců tím, že na dvě vteřiny strčil prst do pochvy rukojmí.

Obhajovali se chabými výmluvami

Soud nepřihlížel k obhajobě mužů, když se vymlouvali na to, že jsou ve finanční tísni. Jeden z únosců navíc podotkl, že musí vyživovat dítě. Soud odvětil, že lidí v nelehké finanční situaci je hodně, ale nikoho neopravňuje k trestnému činu. Na to už únosci nemohli nic odvětit, přesto se však odvolali.

jakub-moravec ( 4. února 2011 09:08 )

janteto, nebuď také popleto a raději vysvětlí o co tady jde. To co je tam psáno nahoře ve 3 řádcích nedává žádný smysl a za to vyfasovali 6 a 7 let? To je dobré tak do Dikobrazu, rubrika Kýho výra

zaviracispendlik ( 3. února 2011 08:47 )

no jo, když ty Vietnamky vypadají všechny stejně. Vybrali si blbou rasu na únos

janteto ( 3. února 2011 08:07 )

Jakube, přečti si ještě jednou, co píšeš za blbosti. Už se probuď, je to jako od imbecila z páté zvláštní!

jakub-moravec ( 3. února 2011 06:42 )

janstanek: 13 let a za co? Je psáno že si spletli oběť, chěli zabít prase, ale spletli se a šli na nějakého kádrováka.

jakub-moravec ( 3. února 2011 06:37 )

Jestli hoši byli v ODS, pak zavřít celou ODS a obvinit ostatní za spoluúčast.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání