Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Unesli a znásilnili Vietnamku! A chtěli za ni půl milionu

Kriminalista Luděk Blahák ukazuje paralyzér, který policisté zabavili únoscům mladé Vietnamky.
Kriminalista Luděk Blahák ukazuje paralyzér, který policisté zabavili únoscům mladé Vietnamky.  (Autor: Ondřej Požár)
Autor: Ondřej Požár, jak - 
19. srpna 2010
20:18

Šestnáct hodin strávila v autě dvou únosců Vietnamka (29). Třicátníci z Třebíčska ji 4.srpna v noci v Brně unesli, aby vyřešili své dluhy. Za vrácení dívky, která pracuje v brněnské firmě u pásu, chtěli po její rodině půl milionu korun.

Osaměle jdoucí cizinku hledali v ulicích města přes tři hodiny! Chtěli unést právě Vietnamku, aby ztížili policii pátrání.

„Příbuzným vyhrožovali, že pokud peníze nedostanou, tak mladou ženu znásilní. A k sexu ji donutili ve svém novém bílém fiatu. Jeden ji držel a druhý ji znásilňoval. Když únosci volali příbuzným, byl v telefonu slyšet její pláč,“ uvedl kriminalista Pavel Kříž.

Únosci dostali falešné výkupné a pak byli zadženi

Únos Vietnamky nahlásil policistům v Mladé Boleslavi její expřítel. Pachatelé poté z telefonu oběti zavolali i jejímu strýci. Ten zrovna seděl na policejní služebně a nakonec výkupné usmlouval na 300 tisíc. Igelitku s fiktivními penězi vyhodil podle pokynu únosců pod viadukt ve Vysokých Popovicích na Brněnsku. Záhy byla cizinka propuštěna. A minutu po vyzvednutí peněz zadržela únosce policejní zásahová jednotka.

Vietnamku po vysvobození policisté tři hodiny v přítomnosti tlumočníka vyslýchali, aby věděli, z čeho mají oba pachatele obvinit. Z únosu vyvázla bez zranění, ovšem může se u ní podle kriminalistů vyvinout posttraumatická stresová porucha. „Únosci byli zadlužení. Měli dluhy asi za milion. Auto, v němž dívku unesli, měli nově koupené. Jeden nepracuje, druhý je svářeč. Jsou ve vazbě a za braní rukojmí a znásilnění jim hrozí až dvanáct let vězení,“ doplnil kriminalista Luděk Blahák.

denda04 ( 21. srpna 2010 13:17 )

znásilněná není zraněná???co to je za názor ?? je to víc a co trauma na celý život to je co ??? nic ??

gevi ( 20. srpna 2010 13:56 )

Soudci musí soudit podle klasifikace trestného činu, takže nějaké exemplární tresty - a v tomto případě vy to fakt bylo namístě - dávat jen tak nemohou. Ale měli by aspoň dávat maximální možný trest.

paila ( 20. srpna 2010 12:34 )

Ti pitomci, nejen že ji unesli, ale i znásilnili a copak tohle se nepovažuje za zranění? Šlo tam o násilné vniknutí do ----, takže nejen, že bude mít poranění tam, ale určitě i modřiny na rukách, jak ji ten druhý hajzl držel. Nehledě o psychické újmě. Chudák holka.

sakra ( 20. srpna 2010 11:34 )

20 let pro výstrahu hovad, které by je chtěli napodobit. Je to hnus.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání