Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Švýcar vyzvedl své dcery: Pak je hodil do moře?

Autor: jos, vk, koj - 
7. února 2011
11:35

Celé Švýcarsko žije osudem dvou malých děvčátek Alessie a Livie (6 let). Minulý týden si je vyzvedl od matky jejich otec čtyřiačtyřicetiletý Matthias Schepp. On skočil v Itálii pod vlak, děvčátka zmizela. Nyní se objevilo hrůzné podezření, že dívky utopil ve Středozemním moři!

Když Matthias Schepp vyzvedával na konci ledna u své bývalé ženy holčičky s tím, že s nimi chce strávit víkend, zdálo se být všechno v pořádku. Matku Irinu (44) ani v tom nejhorším snu nenapadlo, že už svoje dcery nikdy neuvidí.

Rodiče holčiček žijí od loňského září odděleně a v posledních měsících byli v rozvodovém řízení. Alessia a Livia proto bydlely s matkou, avšak ze strany otce kvůli tomu nikdy nenastaly žádné komplikace. „Vše měli vyřešené, neměli žádné spory,“ řekl švýcarskému deníku Blick strýc holčiček.

Byl zoufalý z rozchodu

Minulou neděli měl Matthias vrátit dvojčátka matce, namísto toho však poslal textovou zprávu, že je v pondělí odvede do školy sám. V pondělí už ale holčičky do školy nepřišly a matka, která už od rána měla nepříjemný pocit, zalarmovala policii. V úterý pak dostala Irina pohlednici, kde Matthias vysvětloval, jak je po rozchodu zoufalý a jak moc mu žena chybí. Ani o jedné z dcer se v dopisu nezmínil. Pak už o muži a holčičkách neměla Irina žádné zprávy.

Dívky zmizely cestou na Korsiku?

Až do pátku. To jí policie oznámila, že je Matthias mrtvý – v Itálii skočil pod rychlík – a holčičky se ztratily. V autě, které bylo zaparkované poblíž místa neštěstí, nikdo nebyl. Policisté zjistili, že otec s dětmi cestoval napříč Francii až do Itálie. Naposledy byli viděni minulý týden v Marseile, kde Matthias koupil jízdenky na trajekt na Korsiku.

"Víme, že v 18:35 byl otec a dvě dívky ve voze Audi A6 naloděn na palubu. V 6:30 ráno otec vystoupil v Proprianu z trajektu, jestli v autě pořád byly i dívky, nevíme," šéf korsické kriminální policie Eric Arella. Matthiase pak ještě dvakrát viděli v Itálii - jednou v restauraci v Janově a podruhé ve Vietri sul Mare. To už ale byl podle svědků sám! Policie nyní prověřuje kamerové záznamy z přístavu Propirano a doufá, že na některém záběru uvidí celou trojici pohromadě.

Po dívkách pátrají policisté tří zemí

Do pátrání se nyní zapojila jak švýcarská, tak i italská a německá policie. Jednou z variant je, že otec svoje děti zabil a jejich těla ukryl neznámo kde. Možná, že dívky zmizely cestou na Korsiku.

Policisté se snaží holčičky najít, ale nemají vůbec žádné informace o tom, co se s nimi mohlo stát. Prohledávají studny, vodní nádrže a do pátrání už nasadili také psovody a vrtulníky. Prozatím bezvýsledně. "Stále nám nic nového neřekli, jak postupuje čas, tak vzrůstá naše zoufalství," uvedl Valerio - strýc dívek z matčiny strany.

najka ( 8. února 2011 08:33 )

Opět se zde ukazuje, že zrušit hranice byla největší blbost!!!! Ta buzerace mi nechybí, ale alespoň únosy dětí by se zkomplikovaly!!! Nemohly by jen tak jednoduše zmizet ze země!!!

kudlankabezbozna ( 8. února 2011 07:44 )

Hhaha, madam, jsme na tom podobně - také žiji velice dlouhou dobu s mužem, který je otcem mých dětí, a výhledově na tom nemíním nic měnit. Moje poznámka se týkala diskusí, kde ukřivdění otcové rodin vyřvávají něco o rodičovských právech, i když to třeba je proti zájmu dítěte. Chtěla jsem říct, že já být v podobné situaci, bych po tomhle příběhu taky dala všechny svoje prachy na nejlepší advokáty, jenom proto, abych nemusela "dávat děti z ruky." Průšvih je totiž v tom, že prý ten člověk působil úplně normálně a rozchod proběhl kultivovaně a v klidu.

vivienne ( 7. února 2011 22:42 )

Asi madam nechápete co jste právě napsala! Děti si nepůjčujeme. Oba rodiče mají právo stýkat se s nimi. Jsem žena v normálním spořádaném manželství a neumím pochopit ženy, které si děti přivlastňují. Otec má na ně zcela stejné právo!!!!!! A k článku musím říci, že je smutné, co se stalo. Vyřizovat si účty s protějškem tímto způsobem je velmi hanebné. Snad chtěl vytrestat jen manželku a děvčátka se někde objeví. Sama tomu však nevěřím, bohužel.

Shelby16 ( 7. února 2011 18:39 )

tak logicky kvůli špatnému svědomí a je téměř jisté, že holkám něco udělal ten idiot !

Shelby16 ( 7. února 2011 18:37 )

pejsanková jsi muž nebo ženská, nebo něco uprostřed ? nebo mimozemšťan ?

Zobrazit celou diskusi