Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Další pirát: Jel 196 km/h, přišel o řidičák!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: David Malík)
Autor: jos, ČTK - 
7. ledna 2011
13:53

Na scéně se objevil další silniční pirát. Rakouská policie ve čtvrtek zadržela českého řidiče, který uháněl na dálnici A12 v Tyrolsku téměř dvojnásobnou rychlostí, než povolují tamější předpisy.

Po zadržení byl muži odebrán řidičský průkaz a řidič dostal zákaz pokračovat v jízdě, informovala na svém webu rakouská policie. Uvedla, že dvaatřicetiletý Čech jel po dálnici v blízkosti obci Kramsach namísto maximální povolené rychlosti 100 kilometrů v hodině rychlostí 196 kilometrů v hodině.

Pražan se i přes silný provoz při jízdě choval "mimořádně bezohledně", citovala dnes sdělení úřadů agentura APA. Provinilý řidič musel také zaplatit pokutu 1000 eur (asi 25 000 korun).

Rakouská policie zároveň případ předala příslušnému úřadu oblastní správy. Podle obecné praxe tak Čechovi může hrozit i dočasný zákaz řízení motorových vozidel na rakouském území. "Tříkrálový" český případ zdaleka není v Rakousku první. Obdobně nesmlouvavě rakouská policie mimo jiné zakročila vůči Čechovi, který předloni jel na stejné dálnici 212 kilometrů v hodině.

sakra ( 8. ledna 2011 11:42 )

Ti naši "zákonodárci" jsou "nejchytřejší" na světě, tak proč by měli kopírovat nějaké zákony z civilizovaných a demokratických zemí že!!!

zdepa ( 7. ledna 2011 22:41 )

z podělaného Česka? Odmítáme přebírat účinné zákony za zahraničí v jakékoliv oblasti porušování zákonů. Dokud zde budou navrhovat zákony nevzdělaní hňupové (Benda a spol) ve sněmovně, bude zde trvat ráj kriminálníků.

ovadmoucha ( 7. ledna 2011 20:56 )

Jen tak správně na "hajzly" ať se naučít jezdit jak se má!!!!!!!Ty snad jsi magor a hňup, vole!!!!!

capajev ( 7. ledna 2011 20:49 )

Taká istá situácia je aj na Slovensku a vôbec je sa čomu čudovať vyholení policajti styky s podsvetím-korupcia-bezstresnosť nanajvíš prepustenie zo zboru proste mojimi očami obidva štáty sú na tom rovnako bordel ako bordel.

golf33 ( 7. ledna 2011 19:54 )

v Rakousku to jde hned na místě udělat pořádek a u nás nic. Tak ty to mělo fungovat i tady.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání