Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Opilec přejel dítě a tvrdí: Miluji řízení!

Marek O. (34) řídil opilý a málem zabil malé děvčátko, tomu hrozí trvalé následky.
 (Autor: Facebook, archiv rodiny)
Autor: Ondřej Čermák, Kjaj - 
17. prosince 2010
10:49

Cynik bez špetky svědomí. Takový je Marek O. (34) z Jablonce nad Nisou. V krvi měl téměř dvě promile, když se svým autem srazil na přechodu otce s dvěma malými dcerami. Všechny tři poslal do nemocnice, nejmladší holčička Alžbětka skončila s těžkým zraněním hlavy v umělém spánku napojená na přístroje. Viník nehody se zdrcené rodině dosud ani slovem neomluvil. Na sociální síti se navíc krátce po nehodě drze přihlásil do skupiny: Miluji řízení!

Malá Alžběta (2,5) slavila 19. listopadu svátek, doma na ni čekal dort od maminky. Už ho ale neochutnala. Několik desítek metrů od domova do jejího kočárku narazil opilý řidič Marek O. Dlouho bojovala v pražském Motole o život, nyní je z nejhoršího venku. Lékaři ji postupně odpojují od přístrojů, hrozí ale, že si děvčátko po celý život ponese trvalé zdravotní následky.

„Celá rodina je zoufalá, rodiče jsou v péči psycholožky, celé dny tráví v nemocnici u dcery,“ vyprávěl Alžbětin strýc Jan Tkáč (43). „Neobtěžoval se ani omluvit. Když jsem po něm pátral, zjistil jsem, že ihned po propuštění z vazby, tedy dva dny po nehodě, si zřídil nový profi l na sociální síti. Má tam fotky, jak popíjí v hospodě s partou, do oblíbených si zařadil sekci Miluji řízení. To je podle mě vrchol otrlosti a cynismu,“ myslí si Jan Tkáč.

Okomentoval i výši trestu, který Marka O. čeká. „Viníkovi nehody hrozí čtyři roky vězení,“ potvrdil policejní mluvčí Petr Kmínek. „Jestli mu dají maximum, za dva roky může být venku. To je trest za to, že možná nenávratně zničil život jedné rodiny,“ dodal Alžbětin strýc. Blesk samozřejmě požádal o vyjádření a názor samotného Marka O. Na dotazy, i přes urgence, nijak nereagoval.

zmrzlina ( 19. prosince 2010 20:48 )

Nejsem ani milenka ani příbuzná.Jen vím pravdu a tu jsem napsala.Alkohol,který měl v sobě neobhajuji, protože to samozřejmě neomluvitelné.ale napsala jsem skutečnost na přehnané výroky a nepravdy pana redaktora,který hledal senzaci.Znovu píšu,že ten člověk je nešťastný.A fotografie?Opravdu věříte,že je pořízena po tom neštěstí?Je mi moc líto postižené rodiny a především malé Alžbětky,která nevině trpí.Snad vše dobře dopadne a zdravá se vrátí domů.Znovu píšu je to jen vysvětlení a moc mě mrzí,že nezareagoval ten,komu byl ten příspěvek napsán.

zirafa ( 18. prosince 2010 15:42 )

to je sice hezký, že ho obhajuješ, ale proč si sedl za volant ožralej??!!

frostie ( 18. prosince 2010 13:58 )

to by jste chtěla od novinářů moc, psát pravdu..., a v blesku? tam snad ani pořádnej novinář není, tam vláídne novinářská lůza....

zmrzlina ( 18. prosince 2010 00:05 )

Není váš článek pravdivě napsaný!Ten člověk je nešťastný z toho co udělal a co zavinil.Je připraven příjmout jakýko-li trest.Omluvit se chtěl hned,jak vyšel z vazby,ale policisté mu to nedovolili,kvůli emocím,které pochopitelně v rodině po tragické události panují.Není to vrah,který měl úmysl někoho zabít.Je to člověk,který udělal neomluvitelnou špatnost.Není pravda,že rodinu porazil na přechodu ale mimo přechod a proto,že mu tam vběhli.Není to omluva,ale když už článek,který je tak tragický píšete,tak pište pravdu.Samozřejmě s rodinou děvčátek cítím a především s maminkou,která se o malou holčičku teď nejvíc stará.Prosím pište pravdivě a nehledejte v neštěsí sezaci !!!

viper69 ( 17. prosince 2010 22:34 )

TAKOVÉHO VOLA BYCH POVĚSIL GULE DO PRŮVANU.TEN BLB SE JEŠTĚ CHLUBÍ JAK MÁ RÁD JÍZDU AUTEM.CO BY ASI DĚLAL KDYBY PŘEJELI JEHO RODINU.TAKOÉMU VOLOVI NA LIDECH MOC NEZÁLEŽÍ

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání