Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Fridexová travička se pokusila o sebevraždu

Veronika S. (27) přijala usnesení soudu o vazbě se slzami v očích
Veronika S. (27) přijala usnesení soudu o vazbě se slzami v očích  (Autor: Kateřina Moravcová)
Autor: ČTK, oj - 
4. října 2010
20:22

Mladá žena (27) z Nejdku, která se na konci srpna pokusila otrávit svoji šestiletou dceru fridexem, si za mřížemi plzeňské vazební věznice údajně sáhla na život.

„Mohu potvrdit, že šlo o pokus o sebevraždu. Nemohu ale specifikovat konkrétní jméno, jen že to byla jedna z obviněných. Šetřením policie bylo cizí zavinění vyloučeno,“ potvrdila Lidovým novinám mluvčí věznice Jana Bartošová.

Policie se k případu zatím nevyjadřuje. Není proto zatím znám motiv ani způsob, jaký pro sebevraždu zvolila. Žena je však prý mimo ohrožení života.

Sedmadvacetiletá matka se pokusila dceru otrávit 30. srpna. Podle policie svůj čin plánovala. Fridex dala dítěti vypít, když se probudilo a mělo žízeň. Když holčička dostala křeče, matka se už zřejmě nedokázala dívat na její utrpení a zavolala záchranku. Dívka nakonec přežila. Na ženu byla uvalena vazba. Za pokus o vraždu jí hrozí až 20 let nebo i výjimečný trest.

Co je fridex?

Fridex neboli ethylenglykol se používá jako nemrznoucí chladicí kapalina pro automobily, má i jiné využití v průmyslu. Je to sladká sloučenina, proto to někdy děti vypijí. Často se proto do ní přidávají příměsi způsobující hořkou chuť.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání