Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Avia na přechodu smetla dvě pětileté děti

Autor: op, šimk, ČTK, mivrk - 
14. září 2010
12:12

AKTUALIZOVÁNO: Jako nekontrolovatelný stroj se zřejmě řítila stará avia k přechodu, po němž přecházela učitelka se skupinou 34 dětí z mateřské školy. Dvě pětileté děti auto smetlo. Obě skončily v nemocnici. Řidič byl po nehodě zcela zdrcený. V jedné vteřině se mu už navždy změnil život. Svědci ale popsali, že se pokoušel vůz zastavit více než padesát metrů před přechodem. Brzdy zřejmě nefungovaly správně a on už nedokázal srážce zabránit.

Nehoda se stala, když děti z mateřské školky přecházely pod dohledem učitelek silnici. "Pedagožky používaly terčík, vyzývající řidiče k zastavení před přechodem. Z kopce v tu chvíli sjížděl řidič nákladního auta. Vůz ale nebyl schopen zastavit," řekl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Vše mohlo dopadnout mnohem tragičtěji. Pohotová učitelka naštěstí stačila ostatní děti strhnout mimo. "Řidič se zřejmě nedíval. Vypadalo to navíc, že mu to moc nebrzdí," řekla redaktorovi Blesk.cz přímo na místě stále ještě šokovaná učitelka.

"Nákladní auto řídil dvaačtyřicetiletý šofér. Dechová zkouška vyloučila, že by před jízdou pil alkohol," řekl Blesk.cz Šváb.

Nehoda se odehrála v úterý dopoledne v Brně-Obřanech kolem 9.50 minut na přechodu pro chodce ve Fryčajově ulici. Obě děti utrpěly těžká zranění a sanitka je převezla do Dětské nemocnice. Lépe je na tom chlapec.

"Chlapeček byl ošetřen ambulantně a propuštěn do domácí péče. Rozsah zranění to dovoloval. Holčička utrpěla závažná poranění a zůstává hospitalizována v nemocnici," řekla pro Blesk.cz mluvčí FN Brno Anna Mrázová.

Zjišťujeme další podrobnosti.



anasyi ( 14. září 2010 21:59 )

marmelada,musis si precist clanek znova...

lemonkaaa ( 14. září 2010 18:00 )

auto, jestli se tomu dá tak ještě říct, nemá už dávno co dělat na silnici, ovšem učitelkám bych vinu nedávala, mohlo se to stát komukoli na tom přechodu.

slavka ( 14. září 2010 17:59 )

Zato řidič evidentně zvládal, žejo? Prohlídněte si fotku, jak daleko za přechodem teprve napral tu avii do roští a musí vám být jasný, že tohle učitelky těžko mohly zavinit

marmelada ( 14. září 2010 17:22 )

Pedagožky děti často nezvládají. Vidím to na ulici i v dopravních prostředcích.Jaké to mají doma s vlastními dětmi? Nevím, ale myslím, že napříkald učitelka, která se rozvádí,protože si našla jiného a bývalému nechá tři ratolesti vůbec do školy nepatří.....

ales1 ( 14. září 2010 17:19 )

bodejť, myslíte že mají v Blesku fotku z každého přechodu někde ve Vidlákově?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání