Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Letadlo se zřítilo na ulici: Jeden mrtvý

Malé soukromé letadlo se zřítilo na ulici amerického města Henderson
Malé soukromé letadlo se zřítilo na ulici amerického města Henderson  (Autor: ČTK)
Autor: šim, ČTK - 
7. září 2010
07:21

Přímo doprostřed ulice amerického města Henderson ve státu Nevada se v pondělí zřítil soukromý letoun. Okamžitě po pádu se vzňal. Zahynul jeden člen posádky. Tři lidé utrpěli vážná zranění.

Na palubě soukromého jednomotorového letounu Piper Cherokee byli dva muži a dvě ženy. Podle Johna Sheahana z policie v Las Vegas je zázrak, že na zemi se nikomu nic nestalo. Podle něho na tom má zásluhu pilot, který se snažil s letounem snažil přistát na bezpečném místě - ovšem nějakých šest metrů od nejbližšího domu, na jehož dvoře skončilo jedno křídlo.

Stroj při manévru zachytil za zdi dvou bloků, sloup pouličního osvětlení a strom. Z jeho hořících trosek ještě před příjezdem hasičů obyvatelé vyprostili dva lidi. Obě zraněné osoby byly s vážnými popáleninami hospitalizovány. Třetí zraněný je v kritickém stavu.

Letoun startoval z letiště v Hendersonu, který leží jižně od světoznámého hráčského střediska. Nepodařilo se mu však nabrat výšku, takže se pilot neúspěšně pokusil vrátit na letiště. Nakonec havaroval asi tři kilometry severozápadně od letiště.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi