Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno, déšť 19°C

Osm mužů drží hladovku: V domě totiž neteče voda!

Jen balenou vodu pije od pátku osm mužů z domu v Nemocniční ulici v Novém Boru.
Jen balenou vodu pije od pátku osm mužů z domu v Nemocniční ulici v Novém Boru.  (Autor: Ondřej Čermák)
Autor: oce, hto - 
13. září 2010
23:00

Jen balenou vodu pije od pátku osm mužů z domu v Nemocniční ulici v Novém Boru. Už více jak dva týdny totiž v domě z kohoutků neteče voda, 14 dětí a 18 dospělých žije v bídných hygienických podmínkách.

Vodu nechal zavřít nový majitel domu, který ho koupil od města v dražbě. Obyvatelé s ním nemají uzavřené nájemní smlouvy, ty staré jim město kvůli velkým dluhům na vodném a stočném před časem vypovědělo. Nyní neplatičům, kteří se dostali do problémů vlastní vinou, hrozí, že přijdou o střechu nad hlavou.

Půjdou klidně i za prezidentem

Podle obyvatel domu situaci zapříčinilo vedení novoborské radnice. „Osm chlapů proto od pátku drží hladovku. Pokud se v nejbližších dnech s majitelem, nebo radnicí nedohodneme, pojedeme na Úřad vlády, nebo přímo za prezidentem,“ řekl klidně Blesku mluvčí protestujících Miroslav Tancoš.

qqqq ( 16. září 2010 18:01 )

Pánové Tancošovi dostali milost od tehdejšího prezidenta Havla ( stejně jako tisíce dalších ) ještě před zahájením šetření Policie - napadli mýtink politické strany . Jsou to tito spoluobčané ? Ti hladovku potřebují jako sůl . Nemají pohyb , jsou těžce obézní .

eremita ( 14. září 2010 21:06 )

Proč věnovat pozornost tomu, kdo překračuje zákon? Ti "hladovkáři" okupovali protiprávně byty, ve kterých bez legální smlouvy nemají co dělat. Na úkor jiných, slušných, co platí své dluhy a plní jaksi samozřejmě své povinnosti, se přiživují. Jaké spravedlnosti se chtějí dovolávat? Kdy už nepřizpůsobiví pochopí, že handicapem není barva kůže, ale nerespektování pravidel v dané společnosti? Kdy se pozitivní diskriminací a diletantskými populistickými rozhodnutími různých kocábů přestane minoritní národ postrkovat místo k vlastním tradicím na okraj společnosti?

labe ( 14. září 2010 11:02 )

Vytrvejte,věřím ,že budete hladovět hodně ,hodně dlouho.Do úplného konce!

bozena11444 ( 14. září 2010 10:34 )

měli vždy všechno i když neplatili. Nikdo si nic vůči nim nedovolil a najednou...světe div se, oni neplatí a oni je odpojili. Jakým právem? Že jste byli zvyklí na neplacení a mít všechny služby? Ale ono to stále takto nejde. Víte milí Romové, lidi se již bouří, jaké Vy máte výhody. Tak se nedivte a klidně si držte hladovku. Ony Vám neuškodí...kdybyste chodili do práce, tak hladovku držet nemůžete. tak se budete povalovat, sem tam Vám něco podstrčí vaše choť a bude to. A že byste si hladovkou vyřvali to, že nebudete platit a vodu budete odebírat? Možná tomu věříte...a nebo že by prezident nařídil otevřít kohoutky? No uvidíme.

paila ( 14. září 2010 10:32 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání