Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

V Rakousku zemřela Slovenka po srážce s Čechem

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Archív)
Autor: ČTK, rvs - 
2. srpna 2010
12:56

Na rakouské dálnici A1 ve směru na Salcburk se v noci srazilo české a slovenské auto. Slovenský řidič patrně vinou mikrospánku naboural do svodidel, následně do vozu narazilo auto s českou posádkou. Náraz nepřežila Slovenka na místě spolujezdce, v autě byly i dvě děti.

Slovenský řidič jel ve vozidle v doprovodu své osmačtyřicetileté ženy a dvou dětí. Nedaleko města Hallwang náhle ztratil kontrolu nad řízením a naboural do levých svodidel. Asi po 120 metrech smykem narazil proti ochrannému silničnímu uzávěru a auto přišlo o přední nárazník, jež zůstal ležet v pravém jízdním pruhu. Poté se vůz zastavil.

Krátce nato se na silnici objevilo auto řízené třiapadesátiletým Čechem, který se vyhýbal nárazníku ležícímu na vozovce a čelně narazil proti pravé straně auta Slováků. Přitom způsobil Slovence sedící na místě spolujezdce smrtelná zranění.

Syn, který seděl za ní, byl v autě po nárazu zaklíněn a vyprostit ho museli až záchranáři. Chlapec byl s těžkým otřesem mozku odvozen na jednotku intenzivní péče v Salcburku. Slovenský řidič a jeho dcera byli zraněni lehce, stejně jako český řidič a jeho manželka. Všichni čtyři byli ošetřeni v salcburské nemocnici.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání