Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Kajínek je nevinný? Staré odposlechy – nová šance

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Marek Vraný - 
29. července 2010
19:39

Kdo věří, že je Jiří Kajínek (49) nevinný, má důvod k radosti! Policejní inspekce totiž znovu prověřuje okolnosti dvojnásobné vraždy, za kterou dostal doživotí. Všechno by mohly překvapivě změnit staré odposlechy. Jak upozornil deník Právo, podle výpovědi jednoho z detektivů z nich vyplývá, že vraždy nemá na svědomí on, ale policisté! Samotný Kajínek, který si trest odpykává ve věznici v Karviné, o posunu ve svém případu zatím nic neví.

Na doživotí byl Kajínek odsouzen před dvanácti lety za to, že v Plzni v roce 1993 zavraždil majitele několika fitness klubů Štefana Jandu a jeho 608127:gallery:true:truebodyguarda Juliána Pokoše. V roce 2000 uprchl z přísně střežené věznice Mírov na Šumpersku a stal se nejhledanějším člověkem v zemi. Po pěti týdnech ho tehdy policie dopadla v Praze.

V odposleších jméno Kajínek nezaznělo

Jak včera uvedl deník Právo, inspekce se jeho případem znovu zabývá už od letošního března! Tehdy podnikatel českého původu žijící v Rakousku Phillip Janýr podal trestní oznámení. V něm se uvádí, že  existují odposlechy pražského podnikatele Antonína Vlasáka (který si údajně měl vraždy u Kajínka objednat) a při nich prý nikdy jméno Jiřího Kajínka nezaznělo!
Naopak se z nich prý dá vydedukovat, že za vraždou Jandy a Pokoše jsou policisté!

„Hovořila jsem telefonicky s člověkem, který tvrdí, že ty odposlechy přímo pořizoval. Říkal mi vlastně to, co je v trestním oznámení,“ okomentovala to 608128:gallery:true:trueBlesku Kajínkova advokátka Klára Slámová. Nadšení příznivců svého klienta ale brzdí. „Počkejme až na takový oficiální výstup inspekce, který mohl být podkladem pro obnovu řízení,“ uvedla Slámová.

Případ se otvíral několikrát

Inspekce se verzí, že nevraždil Kajínek, ale policisté, zabývala už několikrát. Naposledy takové podezření vyvrátila v roce 2004. „Do ukončení současného vyšetřování nebudeme sdělovat žádné další podrobnosti,“ sdělila jen mluvčí policejní inspekce Martina Lídlová.

dobrotka ( 3. srpna 2010 05:20 )

http://instinkt.tyden.cz/rubriky/ostatni/kauza/hledani-pravdy-o-kajinkovi_25392.html

dobrotka ( 3. srpna 2010 05:19 )

dobrotka ( 3. srpna 2010 04:29 )

snad tahle slova noveho p. ministra vnitra dojdou naplneni. Ono je uplne jasne, ze ze strany plzenskych soudcu a policajtu NENI VULE pripad co mozna nejspravedlneji posoudit. Kajinek, ac sam kriminalnik, je v tomhle pripade obet. Pokud nejsou dukazy, ze zabil, neni mozne, aby byl odsouzen na dozivoti. Na zaklade neprimych dukazu tohle proste neni mozne. Jenomze ONI proste potrebuji nekoho, na koho by svoje spinave cachry hodili. ONI = plzensti policajti a soudci! Policaj se boji vypovidat i kdyz vi, ze Kajinek nevrazdil, ale co! Ten je za katrem avsichni okolo jsou z obliga. Muze me kdokoli narknout, ze jsem preci u toho nebyla a blablabla ...., ale jsem opravdu presvedcena, ze Kajinek nevrazdil. Jenom s nim policajti a soudci zalepili diru, ktera tam byla pro vraha.

babca1 ( 1. srpna 2010 22:10 )

Naprosto souhlasím s tím co jste napsal. Kájínek je sice lump, ale ne vrah. Jiní vraždí a ještě týrají a dostanou dvacet let, Kájínek údajně zavraždí další dva lumpy a má doživotí. Nikdo z naší rodiny a ze známých nevěří tomu, že vraždil, ale rovněž nevěříme tomu, že bude osvobozen, protože naši páni soudci a policajti vždy táhnou za jeden provaz. Naši "mocní" budou vždy při sobě a nějaký Kájínek jim může být ukradenej!!!

ochman ( 1. srpna 2010 12:13 )

kajínek je nevinný !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání