Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ubil dvouměsíční dítě: Dostal 20 let!

Dvouměsíční dcera měla po jeho útoku zlomená snad všechna žebra v těle
Dvouměsíční dcera měla po jeho útoku zlomená snad všechna žebra v těle  (Autor: Blesk - Vlaďka Hradská)
Autor: Vlaďka Hradská - 
23. července 2010
11:38

Dvacet let stráví ve vězení Milan Pohlodko (25), který ubil svoji dvouměsíční dcerku Nancy Julii. O výjimečném trestu rozhodl českobudějovický krajský soud, který otřesný případ vraždy kojence projednával. Pohlodko plačící dítě uhodil do hlavy takovou silou, že spadlo z postele. Dívenka měla navíc zlomená téměř všechna žebra v těle. Podle znalců dítě musel ještě nakopnout, šlápnout na něj či nakleknout.

Pohlodko zpočátku odmítl před soudem vypovídat. Připustil jen, že dítě po hádce s expartnerkou jednou uhodil, ale k dalšímu násilí se už nechtěl znát. Odborníci však jeho tvrzení vyvrátili.

Tragédie se stala na Silvestra večer v Cehnicích u Strakonic. Pohlodko celé odpoledne pil pivo a v podvečer se pohádal s matkou dítěte Renatou K. (20). Zatímco žena byla s tchánem v hospodě, připravil dítěti řídký sunar. Miminko nechtělo obarvenou bílou vodu, plivalo ji a brečelo. To ho rozčílilo natolik, že ho udeřil do hlavy, až spadlo z postele.

„Zůstala ležet na zemi. Z nosních dírek jí tekl slabý pramínek krve. Nevydala ani hlásku, přestávala dýchat, když jsem ji zvedal. Myslel jsem, že je mrtvá. Kdybych načal pytlík nového sunaru, tak by tady malá ještě byla,“ vypověděl Pohlodko v přípravném řízení.

Nevydařený život malého děvčátka

Malá Nancy si moc radosti ve svém krátkém životě neužila. Nezaměstnaný otec, dlouholetý uživatel pervitinu, žil se svojí družkou narkomankou ve vybydleném stavení na kraji obce. V ruině bez oken, elektřiny a vody přebývala rodina i s tchánem a dalším příbuzným. Děvčátko nemělo ani vlastní postýlku. Rodiče s ní nechodili na pravidelné lékařské prohlídky a dokonce jí ani nevyzvedli životně důležité léky z lékárny. Matka nepobírala žádné sociální dávky. Obyvatele obce hrůzný čin šokoval. Současně se ale podivovali nad tím, že nikoho nezajímalo, do jakého prostředí matka dítě přivedla.

„Nedostala jsem porodné. Ani jsem nekontaktovala žádnou sociální pracovnici, protože jsem neměla žádné doklady. Milan mi je v hádce spálil. Občas mi dal pár facek. Navrhoval taky, abych dala malou do babyboxu,“ řekla před soudem matka zabité holčičky. Přiznala, že na ni její druh zaútočil vícekrát i to, že oba byli zcela bez peněz. Když nějaké měli, neváhali je utratit za drogy.

Podle znalců je Pohlodko, který už byl v minulosti trestán, násilník, manipulující s okolím a jeho resocializace je téměř vyloučena. Rozsudek zatím není pravomocný, obě strany si ponechaly lhůtu na odvolání.

asterixliba ( 25. července 2010 19:15 )

Jseš normální? Tobě bych dal ne 20.000, ale pořádnou pecku,aby ses probral.

golf33 ( 24. července 2010 17:53 )

O jednoho budoucího na sociálce méně. Prostě se musí šetřit všude, ušetřil státu peníze, tak proč ho zavírat? Spíše bych mu dal 20.000Kč odměnu.

e.44 ( 24. července 2010 12:34 )

Předesílám, že taky sociálku taky nemám ráda. Ale myslíš že kdybys pracovala na sociálce, riskovala bys vyhazov a obvinění z rasizmu kvůli jednomu cikáněti, které bys ve skutečnosti stejně neměla šanci zachránit?

e.44 ( 24. července 2010 12:26 )

Neni v moci žádných zdělovacích prostředků, aby v tonto směru změnily práci sociálky, jelikož je ovlivňovaná strachem z toho podivného pseudorasizmu vůči cikánům, který se k nám nesmyslně šíří od různých rádoby humanistů ze všech stan i ze zámoří.

e.44 ( 24. července 2010 12:20 )

I kdyby ten telefon zvedlo deset lidí, tak by se nic nedělo. Pro sociálku jsou u nás cikáni tabu. Ta buzeruje jenom bílé. Sice ne vždy bezdůvodně, ale často jenom proto, aby vykazovala činnost.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání