Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Falešná zubařka trhala lidem zuby!

V tomto domě v centru Prahy měla falešná zubařka bydlet v exkluzivním bytě. Podle sousedů zbalila věci a zmizela.
V tomto domě v centru Prahy měla falešná zubařka bydlet v exkluzivním bytě. Podle sousedů zbalila věci a zmizela.  (Autor: Blesk – Jiří Černohorský)
Autor: Tereza Hořínková, Monika Rubešková, oj - 
1. července 2010
08:01

Návštěva zubní ordinace vyvolává snad v každém hrůzu a děs. A co teprve, když zjistíte, že vaše chodíte k falešné zubařce! Právě na takovou podvodnici s vrtačkou v ruce přišla Česká stomatologická komora (ČSK) před několika dny v zubní ordinaci v Ječné ulici v Praze 1! »Lékařka« měla falešný diplom a lidem opravovala zuby dlouhých šest let!

Edita P. byla asi fanynka zubních protéz a bzučení vrtaček, ale neměla potřebné vzdělání. Vytoužený diplom si proto padělala! „Je to tak,“ přiznal těžko uvěřitelný případ falešné zubařky prezident ČSK Pavel Chrz. „Žena nám předložila sice úředně ověřený, ale falešný diplom. Uvedla, že studovala na 1. Lékařské fakultě, kterou vůbec nenavštěvovala. Na to, že s ní není něco v pořádku nás upozornil jeden z členů naší rady,“ dodal. Podle informací Blesku ale měla být jen zdravotní sestřičkou!

„Podali jsme na ni trestní oznámení a informovali jejího zaměstnavatele i odbor magistrátu,“ dodal Chrz. Blesk se přesvědčil, že už včera zubařka v ordinaci nebyla. „Už tu nepracuje,“ řekla stroze její bývalá kolegyně a zabouchla dveře.

Šest let vykonávala praxi a ošetřoval alidem zuby za dveřmi této ordinace v Ječné ulici Šest let vykonávala praxi a ošetřoval alidem zuby za dveřmi této ordinace v Ječné ulici | Blesk – Jiří Černohorský
Podvodnice nebyla k zastižení

Podvodnice za sebou patrně zametá stopy. Nebyla k zastižení ani ve svém bytě v centru Prahy. „Všechno si sbalila. I rohožku. A takový pěkný byt měla, určitě nejméně za 25 milionů. Byla to moc příjemná paní,“ řekla Blesku sousedka.

Jestli měla falešná dentistka na takový exkluzivní byt, tak jí rukama muselo projít opravdu spoustu pacientů! Na serveru znamylekar.cz, kde se lidé svěřují se svými dojmy z ošetření, je na její péči několik ohlasů: „Je opravdová jednička ve svém oboru,“ hodnotil před dvěma měsíci jeden z pacientů. Naopak jiný byl zjevně nespokojený: „Se svým vzteklým obličejem by měla raději dělat bachařku.“

Právě na počtu podvedených pacientů a na tom, zda někomu nezpůsobila zdravotní újmu, bude záviset i kvalifikace činu a trestní sazba. Přitom už v roce 2004 si podle serveru tn.cz jeden z pacientů stěžoval na špatně provedené plomby. Už tehdy ji možná mohli odhalit...

Další zubařské průšvihy

•    Obvinění z pohlavního zneužívání čelí primář (55) zubního oddělení benešovské nemocnice Rudolfa a Stefanie. Podle policie obtěžoval koncem letošního února přímo v ordinaci jedenáctiletou dívenku. Doktor vinu odmítá.
•    V modřanské poliklinice ordinoval albánský lékař nakažený virem HIV. Praxi sice mohl vykonávat, ale musel se vyhnout zdravotním rizikům. Albánec navíc u nás pracoval nelegálně!

jajajajenomja ( 13. července 2010 12:25 )

to je jeji ordinace v tom dome a ne byt vy zavistivci. Zubarka to bylo skvelaa to muze posoudit jenom ten kdo k ni chodil. Arogantni idioti s diplomem se ji zdaleka nevyrovnali. Tot moje zkusenot

gotzur ( 3. července 2010 20:46 )

Naprostej souhlas. Někteří zubaři Vám vyvrtají zub bez tohio, aby něco dopředu vůbec avizovali. Rovnou vezmou vrtačku a jedou. Vidí kaz tam, kde by ho jiný zubař nenašel.Je to taková ruská ruleta. Škoda mluvit.

olesja ( 1. července 2010 12:09 )

Osobně jsem měla vystudovanou zubařku s dlouholetou praxí, ALE AŽ JSEM PŘEŠLA K JINÉ - jsem zjistila, že mám zuby v dezolátním stavu. Přitom jsem chodila pravidelně na kontroly.Takže podle mého názoru diplom nestačí k tomu, aby byl lékař dobrým lékařem.

anelam ( 1. července 2010 10:59 )

anelam ( 1. července 2010 10:09 )

A proč?Mně zubař zbytečně zničil 4zuby a plomby mně vypadávali pernamentně jak to šlo hned jsem přešla k jinému a najednou to jde.Kdo umí- umí ,a nikdo si nestěžoval.Jen ji někdo poznal že je sestra a ne Mudr.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání