Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Ubil otce kladivem a sekerou, dostal 25 let

Autor: Zbyněk Schnapka - 
26. dubna 2010
13:00

Výjimečný trest 25 let vězení v nejtěžší káznici vyfasoval za brutální vraždu svého otce (+ 65) u Krajského soudu v Plzni Patrik Kónya (21).

Rozsudek přijal bez emocí, chvílemi se mu v obličeji mihl i náznak úsměvu. Otřesná vražda se stalo loni v září v Jáchymově na Karlovarsku. Dva měsíce před tím vyšel Kónya z vězení a potřeboval peníze na drogy a živobytí.

Za otcem proto přišel do jeho bytu, kde si na něj počíhal. „Několikrát ho udeřil kladivem do hlavy, pak ho seknul ještě třikrát sekerou a pak otce opět mlátil kladivem,“ popsal vraždu krajský státní zástupce Jiří Komorou. Údery do hlavy oběti rozlámaly lebku a zničily mozek. Kónya se k činu přiznal a u soudu líčil bez viditelné lítosti podrobnosti.

Vraždil kvůli šesti stovkám

 

„Roztříštil jsem otci lebku kladivem. Slyšel jsem, jak chrčí. Tak jsem si došel ještě pro sekyru,“ líčil Kónya. Hrůzám ale ještě nebyl konec. Kónya vzal deku a zakryl jí tátovu rozmlácenou hlavu. „Pak otce prošacoval. Ukradl mu 100 Kč a také mobil, hodinky a dva zlaté prstýnky. Celkem toho bylo za asi 600 Kč,“ popsal kořist Komorous.

Kónya se hájil tím, že otec celou rodinu bil a on se mu tak chtěl pomstit. Soud mu ale neuvěřil. Sestra totiž řekla, že tatínek se choval ke všem hezky. „Soudní znalci Kónyu označili za člověka, který si neváží lidského života a parazituje na společnosti,“ řekla při zdůvodňování rozsudku soudkyně Iveta Zítková.

sakra ( 27. dubna 2010 10:19 )

Cigán jak vyšitý, neváží si ani vlastních rodičů. Co k tomu dodat?

kofila ( 27. dubna 2010 09:28 )

A to bude ve 46ti letech propuštěn???? Docela děsivá představa ...

gevi ( 26. dubna 2010 20:29 )

To je dost a doufám, že nemá nárok na předčasné propuštění. Ale stejně, takové zrůdy bez jakéhokoli lidského citu by se měly uspávat jako nemocná zvířata, kterými ve skutečnosti jsou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání