Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Lupič z Novodvorské dostal 8 let

Autor: ČTK, pes - 
23. dubna 2010
12:21

Za přepadení banky v Praze 4 udělil v pátek pražský městský soud Petru K. (52) osmiletý trest vězení.

Dvaapadesátiletý muž podle obžaloby loni v prosinci zadržoval ve finančním ústavu po několik hodin dvě zaměstnankyně a ozbrojen plynovou pistolí požadoval tři miliony korun. Krstev tvrdí, že ho k činu donutili vyděrači. Petr K. tvrdí, že byl k činu donucen vyděrači, ženy prý nijak neohrožoval.

Soud vyhověl státní zástupkyni, která v dnešní závěrečné řeči navrhovala vyměřit muži trest v polovině trestní sazby, která činí pět až 12 let. Obhájce obviněného trestnímu senátu navrhoval, aby šel při ukládání trestu pod sazbu a uložil jeho klientovi podmínku. Verdikt není pravomocný a lze se proti němu odvolat.

Ozbrojený muž zhruba týden před loňskými Vánocemi přepadl pobočku Komerční banky na Novodvorské ulici v Praze 4. Ozbrojen plynovou pistolí požadoval podle žalobců tři miliony korun, které také dostal. Poté, co zjistil, že na místo dorazila policie, zadržoval v kanceláři ředitelku banky a jednu ze zaměstnankyň. Jednu z pracovnic muž dobrovolně propustil, policisté poté osvobodili i druhou ženu. Jedno z nejdramatičtějších bankovních přepadení v novodobé pražské historii se obešlo bez zranění.

Petr K. ve čtvrtek uvedl, že ženám násilím nevyhrožoval a jeho zbraň vůbec neviděly. Jen jim prý řekl, že požadované peníze nutně potřebuje, a dodal, že by jeho vyděrači mohli způsobit problémy i jim. Proto mu prý žádané tři miliony daly. Ani poté je prý nijak neomezoval, pouze nechtěl vyjít ven a vydat se do rukou policie. Při soudním jednání se muž všem zúčastněným omluvil.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání