Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Soud začal rozplétat brutální zabití dvouletého dítěte

Autor: Vlaďka Hradská - 
20. dubna 2010
05:00

Hlídal dvouletou Rozárku a ta jeho »péči« nepřežila. Z vraždy dcerky (†2) své přítelkyně se nyní před krajským soudem zpovídá Marek N. (35).

Podle žalobkyně způsobil Rozárce buď rukou, nebo nějakým předmětem mnohočetné podlitiny a zhmožděniny po celém těle. Obžalovanému, který jakoukoliv vinu od mítl, hrozí patnáctiletý, případně výjimečný trest.

Co přesně se loni v září v noci na chatě na Českokrumlovsku odehrálo, ví jen Marek N. Záchranáře k dívence povolal kolem čtvrté hodiny ranní. Ti našli holčičku plnou modřin, silně podchlazenou a v bezvědomí. Přestože prodělala dvě operace, třetí den na silné krvácení do mozku zemřela.

„Rozárce jsem neublížil. Nikdy bych ji neuhodil. Pozvracela se, tak jsem ji myl ve sprše a tam nešťastnou náhodou upadla,“ vzlykal před soudem obžalovaný. Uvedl také, že dítě se zranilo ještě jednou v noci, když spadlo ze schodů.

Podle výpovědi svědků se obžalovaný ale k Rozárce nechoval nijak vřele. Dvouleté dítě například nutil, aby hodiny nosilo bedničku na ovoce z jednoho konce zahrady na druhý. „Vysvětlil to tím, že je opožděná a zlenivělá. Přikazoval jí, ať pořád chodí, že se nesmí zastavit,“ popsal, co hrůzné noci předcházelo, jeden ze svědků Rudolf Adamíček.

Z brutální vraždy viní expřítele i matka Rozárky. „Zpočátku jsem mu věřila, že se to stalo tak, jak popisuje. Ale podle doktorů je to nesmysl a nikdo jiný v chatě nebyl,“ řekla.

mrdinek ( 24. dubna 2010 10:20 )

pane lisakusaku mate pravdu v kriminale si predavaji zkusenosti vrah nepude proti vrahovi

milo ( 22. dubna 2010 07:59 )

Když už sakra lžu, tak ať je to alespoň věrohodné. Už vidím, jak se malé dvouleté dítě šine samo ze schodů, když umí sotva chodit a těžko by schody samo zvládlo. A proč volal záchranku až ve čtyři ráno??? To si nevšiml, že dítě není ve své posteli? Jeho matku bych za to nevinila, každý zažije vztah kdy si o tom druhém myslí jen to nejlepší a když je pak konec, začne mu pomalu docházet co to bylo za hajzla a vola dohromady. Já to měla s bývalým a poučila jsem se. Jen záleží na tom zda se z toho poučí i ta matka. Moc toho tady nenapsali, ale vina je zřejmě jasná, tak ať se nekroutí jak housenka a přizná barvu šmejd...

e.44 ( 20. dubna 2010 23:08 )

tak to ona už upadá i morálka kriminálníků?

deniem ( 20. dubna 2010 16:24 )

nezaslouží si nic jinýho než smrt za smrt....jakých 15let??? dávají 15 let za znásilnění a dají i za smrt? S těch zákonů bych zvracela...když už nemáme "bohužel" trest smrti, dala bych mu doživotí, až si ho tam vezmou do parády (a vezmou, protože tyhle tam přímo milujou), dá si ten provaz sám...

arew ( 20. dubna 2010 15:09 )

tohle je největší zvěrstvo, co může být. Doufám, že spoluvězni mu dají co proto!! Ale dost by mě zajímalo, kde byla matka ?!? Musela vědět, jak se k Rozárce chová, přesto mu ji nechala přes noc hlídat? Měla by být souzena taky!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání