Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Matka (20) odhodila novorozeně do smetí: Vražda?!

Autor: Jana Ulrichová, šim - 
23. března 2010
08:51

AKTUALIZOVÁNO: Nechtěla dítě, a tak se ho po porodu zbavila. Jako smetí! Mrtvé tělíčko novorozence našli kolemjdoucí v sobotu v Litoměřicích na popelnici. Policie ženu obvinila z vraždy.

Policisté matku zadrželi v neděli večer. Mladá žena (20), která novorozenou holčičku pohodila na rohu ulic Stránského a Družstevní, byla policií v úterý obviněna z vraždy. Nařízená pitva totiž prokázala, že dítě bylo po narození životaschopné.

Krkavčí matku kriminalisté zadrželi už v neděli večer, ale začali ji vyslýchat až v pondělí. Po utajeném porodu byla údajně ve špatném zdravotním stavu.

Dívka podle informací Blesku žila se svým přítelem v domě jen dva vchody od kontejneru, kde holčičku pohodila. V sobotu v půl třetí odpoledne ji tam nahou, ještě s pupeční šňůrou, našli ležet na víku mladí manželé, kteří procházeli kolem.

Byt v suterénu, který dívka s přítelem obývala, byl pronajatý. Sousedé ji proto téměř neznali. Těhotenství, i když na ní bylo vidět, zapírala. „Měli finanční problémy. Za pronájem bytu dlužili,“ nastínila možný motiv hrůzného činu dívka, která matku novorozeněte zběžně znala.

Ženě hrozí 15 až 20 let vězení

„O trestním stíhání matky a návrhu na vazbu rozhodnou vyšetřovatelé až po jejím výslechu,“ uvedla v pondělí policejní mluvčí Šárka Poláčková. Pokud jí bude vina prokázána, hrozí matce 15 až 20 let, ale i výjimečný trest.

Podobně otřesný případ vyšetřovali policisté na Litoměřicku už loni. Tehdy našli lidé v igelitové tašce v Lovosicích novorozenou holčičku, kterou její matka Hana K. (32) tajně porodila doma a pak ji utopila v záchodové míse.

Krajský soud v Ústí nad Labem ji za to poslal na 12 let do věznice s ostrahou.

matahari ( 24. března 2010 04:24 )

Jo a nesouhlasim s pranyrovanim {i kdyz by si to zaslouzila}, ale sterilizace by podle mne byla primerenym dodatkem k trestu {stejne nedostane vic jak 8 let, ve 28 je venku a muze dal plodit. A pak to dopada jako s Honzikem Rokosem, jehoz matka se zbavila nekolika deti}

matahari ( 24. března 2010 04:21 )

Mohl ji DONUTIT ditete se vzdat, ale pokud ji nenutil vylozene k vrazde, tak je pro mne figurou naprosto nepodstatnou. At jsou jakekoli duvody k tomu, aby se zena vzdala novorozenete, je zde spoustu zpusobu, jak to udelat legalne a tak, aby to dite nemuselo umrit.

matahari ( 24. března 2010 04:17 )

Doufam, ze ok to nebude, protoze jestlize zapirala tehotenstvi, tak to nejspis planovala. I kdyz je jasne, ze musela mit IQ houpaciho kone, kdyz dite vyhodi pred vlastni barak.

isak ( 23. března 2010 22:15 )

Souhlasím s Váma,v base ať si to sní vyřídí,slyšela jsem pokud se jedná o dítě tak to tam nebude mít lehký a to jí přeji ať se na ní vyřádí a dají jí co proto !!!

sadjida ( 23. března 2010 15:35 )

Jedina paila ma tady normalni nazor.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání