Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Soud: Za smrt osmi lidí 6,5 roku!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Ondřej Čermák, Jana Ulrichová - 
28. ledna 2010
05:00

Potvrzeno! K úlevě všech pozůstalých ve středu neuspěl u odvolacího soudu v Ústí nad Labem Petr Hinterholzinger (42).

Opět byl soudem označen jako viník tragické dopravní nehody, při které 13. února 2008 zemřelo u Panenského Týnce na Lounsku 8 pracovníků postoloprtské firmy ZIKI. Petr Hinterholzinger stráví ve věznici 6,5 roku a 8 let si nesedne za volant automobilu.

Podle včerejšího rozhodnutí soudního senátu to byl totiž právě on, kdo riskantním předjížděním zavinil smrt osmi převážně mladých lidí. Ústecký odvolací soud tak potvrdil už dřívější rozsudek Okresního soudu v Lounech, pouze zmírnil typ věznice.

483087:gallery:true:true

Hinterholzinger osudného dne předjížděl služební fabií přes dvojitou čáru. Podle znalců zasahoval svým vozem 60 centimetrů do protisměru. Bokem přitom narazil do protijedoucího Fordu Tranzit, který se stal neovladatelným, roztočil se a skončil pod kamionem. Všech osm dělníků, kteří ve fordu cestovali, na místě zemřelo. Všichni utrpěli smrtelná zranění, měli zlámané lebeční klenby, potrhané vnitřní orgány, zpřelámaná žebra, hrudní obratle, ruce i nohy.

Obhájce obžalovaného, který svou vinu stále popírá, se snažil před soudem odborné posudky zpochybnit a poukazoval na údajnou nekvalitní práci policistů při vyšetřování. „Podle mínění soudu ale existuje dostatek důkazů, že nehodu zavinil právě obžalovaný. Přitěžuje mu i ta skutečnost, že svou vinu popírá a tím neprojevuje dostatečnou lítost,“ řekl při odůvodnění rozsudku soudce Edvin Svoboda.

Proti trestu se Hinterholzinger už nemůže odvolat, možné je pouze takzvané dovolání k Nejvyššímu soudu v Brně.

anasyi ( 28. ledna 2010 13:36 )

propocitala,ze 6,5 roku bude sedet za usmrceni 8 lidi,dostavam se k tomu,ze defakto za 1 usmrceneho cloveka,odsedi 1 rok,to pouze jen za 6 lidi.A dalsi 2 lidi?Jakysi nepomer ze?A i smesme ze defakto za 1 cloveka 1 rok.

vrba ( 28. ledna 2010 12:41 )

zákazu řízení tam nemělo být. Už by neměl řídit nikdy.

beda888 ( 28. ledna 2010 12:05 )

To je síla. Hajzl zabije 8 nevinných lidí a je mu 6,5 r. hodně? A co takhle jen podmínka a zametat náměstí. To by se mu nelíbilo? Takový fešácký kriminály co jsou u nás nikde ve světě nenajde.

sakra ( 28. ledna 2010 08:33 )

Článek "Pálka 'Na Cikány'? Podle soudu je to obtěžování!" - zcela samozřejmě se nedá diskutovat (přidat názor). Jen aby "viník" nedostal více jak 6,5 roku!

sakra ( 28. ledna 2010 08:28 )

..., že život člověka u našich soudů je téměř bezcenný.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání