Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Brutální vražda stařenky: Lidé mají strach z dalších útoků

Blažim je hezká ves, ale policisté tu kolem domů natahují pásky častěji než jindy. Takhle to vypadalo loni o Velikonocích u domu Josefa Nevečeřela.
Blažim je hezká ves, ale policisté tu kolem domů natahují pásky častěji než jindy. Takhle to vypadalo loni o Velikonocích u domu Josefa Nevečeřela.  (Autor: Blesk - Jana Ulrichová)
Autor: Jana Ulrichová - 
13. prosince 2009
16:40

Strach obchází Blažimí na Lounsku, kde dva mladiství ubili před několika dny stařenku (†80). I když je policisté krátce poté, co jejich hrůzný čin vyšel najevo, dopadli, místní si neoddychli.

Mladíci patří totiž podle nich do party, jejíž další členové budou v loupeživých nájezdech pokračovat.

„Vykrádají tady kůlny, zahrady, vlezou všude. Potřebují peníze na fet, a protože nepracují, obstarávají si je tímhle způsobem,“ řekl Josef Nevečeřel, jediný, který se o problematické skupině nebál otevřeně mluvit. Sám měl s jejími členy co do činění. Loni o Velikonocích se s nimi dostal kvůli krádeži do konfliktu. Chtěl vzít spravedlnost do vlastních rukou a byl tak surově zbit, že při tom přišel o oko. Podle jeho manželky Lenky, která je členkou místního zastupitelstva, by možná pomohlo zřízení obecního strážníka.

Ubili stařenku (†80)! Skončili ve vazbě >>

Podobně to udělali před lety v Třebenicích na Litoměřicku poté, co dva mladíci ubili a zapálili faráře, který je přistihl při krádeži. V Třebenicích měli šťastnou ruku. Tomáš Rotbauer, který dříve sloužil u vojenské policie a Městské policie v Litoměřicích, vzal svou úlohu vážně. Získal přirozenou autoritu a ve městě rázem klesla kriminalita.

V Blažimi ale cestou z filmu Sedm statečných zřejmě nepůjdou. „Nemáme na to peníze. Chtěl jsem spíš vyčlenit jednoho policistu, který by měl naši obec na starost, zajížděl sem a procházel tu, ale i to je nereálné. Chyba je v systému, ten se musí změnit,“ řekl starosta Oldřich Sodomka.

zirafa ( 15. prosince 2009 20:26 )

kdyby tak pár těch pos*ran*ců přepadli, okradli a ještě zmlátili aspoň na 14ti denní hospitalizaci...... Ver*bež jedna i druhá.....

zirafa ( 15. prosince 2009 20:22 )

dobře děláte....

sakra ( 15. prosince 2009 10:38 )

A od 1.1.2010 budou lumpové ještě lépe chráněni zálonem. Bude propuštěno z vězení několk set recividistů a "drobných" zločinců. Jen tak dál páni pos.ra.ci a vlády!!!

soluzen ( 15. prosince 2009 03:52 )

taky mame v Ostravě s těma fetakama problemy, a jsou *** snad hajení zákonem. Ale řešíme to potmě

soluzen ( 15. prosince 2009 03:47 )

mas pravdu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání