Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Střílel na vlastní psy: No a co? Vždyť byli moji!

Autor: Jana Ulrichová - 
1. srpna 2009
06:53

Šokující případ týrání psů vyšetřují policisté ve Štětí na Litoměřicku. Majitel Martin T. (32) tam v půl jedenácté večer střílel na dvorku na své psy. Jejich nářek probudil sousedy, kteří na něj zavolali strážníky.

Ti na místě společně s policisty zjistili, že střelec jednoho ze svých psů, labradora, zranil natolik, že musel být utracen.

Labrador střelbu svého páníčka nepřežil. Větší štěstí měl druhý pes, brazilská fila Bad (2,5), kterého broky jen poranily. Psa nechal majitel zraněného bez pomoci na dvoře celý týden. Teprve po zásahu veterinářů byl převezen do útulku v Řepnici, kde okamžitě podstoupil operaci.

„Veterinář mu vyndal z těla broky, má tam asi čtrnáct stehů. Objevil také nádor na oku, takže půjde ještě na jednu operaci. Nejvíc práce ale budeme mít s jeho duší. Pes nemá k lidem důvěru, děsí se jich, a bude nějaký čas trvat, než ji zase získá zpět. Protože je to ale mladý pes, věřím, že se nám to podaří,“ řekla Blesku majitelka útulku Miluše Maskulanisová.

Majitel psů střelbu přiznal. „Střílel jsem na jednoho. Toho jsem trefil, ten druhý to holt taky chytil. Bylo to na mém pozemku a byl to můj pes. Nikomu jinému se nic nestalo,“ prohlásil s klidem. Zlehčil i fakt, že nechal bez pomoci svého druhého psa Bada, který mu byl nyní odebrán. „Ale vždyť mu nic nebylo,“ řekl. O tom, proč nebohé zvíře střílel, mluvit odmítl.

Případ vyšetřují policisté. „Prověřujeme jej jako týrání a nedovolené ozbrojování. Zbraň, kterou muž střílel, byla odeslána na balistickou expertizu,“ řekla policejní mluvčí Pavla Kofrová. V případě uznání viny hrozí střelci maximálně roční vězení.

petulka1282 ( 3. srpna 2009 11:07 )

zabit takovyho chlapa...a at poradne trpi!!!!!

petulka1282 ( 3. srpna 2009 11:07 )

zabit takovyho chlapa...a at poradne trpi!!!!!

murieta ( 3. srpna 2009 08:30 )

Trňan se jmenuje

murieta ( 3. srpna 2009 08:29 )

Tak bydlí naproti parku v ulici Radouňská. Rozmlátit okna.

hanahorack ( 2. srpna 2009 17:05 )

Jestliže se to stalo ve Štětí, tj. nevelké městečko, spíše větší vesnice, no a pokud je tato fotografie autentická, tak není co řešit !!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání