Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Přepadení pošty: Pošťačka utekla a vyhrála!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: David Malík)
Autor: hra, val - 
29. července 2009
15:33

Hlaveň pistole namířil v úterý před desátou hodinou na poštovní úřednici v Česticích lupič s kuklou na hlavě. Se slovy Dej to sem se dožadoval peněz. Šokovaná žena za přepážkou na nic nečekala, utekla a zavolala na linku 158.

Vyděšená žena za přepážkou utekla do zadní místnosti, tam se zavřela a okamžitě volala na linku 158. To lupiče zřejmě překvapilo a raději se sebral a odešel.

„Muž středního věku, vysoký asi 180 cm se zřejmě zalekl a z pobočky zmizel,“ řekla strakonická policejní mluvčí Jaromíra Nováková. Svědkové u pošty zahlédli podezřelé auto Škoda Octavia či superb stříbrné nebo šedé barvy, které odjelo směrem na Vacov. Stihli si zaznamenat jen část registrační značky, která začínala 2T7.

Kriminalisté nevylučují, že by přepadení mohlo mít souvislost s loupeží na poště, která se stala před dvanácti dny ve Vacově. Tam si lupič s pistolí přišel pro peníze maskovaný motocyklovou přilbou. Poštovní úředník mu ale nic nedal a násilník odešel s nepořízenou. Jeho komplic, asi třicetiletý muž se světlými vlasy na ježka, čekal venku ve voze, pak oba odjeli Škodou Octavia stříbrné barvy.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání