Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vyhodila vlastní dítě do smetí. Policie ji dopadla!

Autor: Jana Ulrichová - 
17. února 2009
05:39

Jako smetí vyhodila svou novorozenou holčičku matka (32) z Lovosic. Tajně zřejmě doufala, že jí hrůzný čin projde. Policisté ji ale v pondělí ráno zadrželi. Teď ji čeká obvinění z vraždy.

Mrtvolku holčičky objevily dvě děti 21. ledna u skruže mezi zahrádkami a supermarketem Lidl v Lovosicích. Byla zabalená v modrém igelitovém pytli na odpadky. Spolu s ní tam byla i pupeční šňůra a placenta. Pitva ukázala, že dítě je mrtvé už zhruba měsíc.


Policisté postupně vyloučili několik tipů, až se dostali ke skutečné matce. Údajně jí je žena ze sociálně slabé rodiny, která žije ve čtvrti Holoubkov, jen pár stovek metrů od místa, kde se tělíčko holčičky našlo. Dítě zavraždila a pak pohodila proto, aby tak vyřešila své špatné životní poměry. Žije s přítelem, má už tři děti a o další nestála. „K činu se přiznala,“ uvedla severočeská policejní mluvčí Šárka Poláčková.

Podle sousedů žila žena v Holoubkově jen krátce. Přistěhovala se zhruba před rokem. „Byla zvláštní. Nevím, jak to popsat. Někdy působila, jako by byla na drogách,“ řekla jedna z místních žen.

Kriminalisté, kteří v pondělí na místě hrůzný čin rekonstruovali, navrhli poslat podezřelou do vazby. Hrozí jí až 15 let vězení nebo i výjimečný trest.

jajinka ( 22. února 2009 16:55 )

ne cigánka to nebyla byla to zapráskaná češka

mergle ( 17. února 2009 16:04 )

Byla to opet ciganka. Achjo.

ona33 ( 17. února 2009 09:41 )

Kdyby ho dala k adopci....Uz rok se snazim otehotnet a nic....Klidne bych si to detatko vzala....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání