Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Opilý pirát těžce zranil Sáru (4)!

Autor: Jana Ulrichová - 
7. února 2009
05:00

Dvě a půl promile alkoholu a vážně zraněná dívka (4)! To má na svědomí Jiří Vykysal (42). Loni v srpnu zavinil nehodu na Tyršově mostě přes Labe v Litoměřicích.

Před soudem se za to zpovídá z ohrožení pod vlivem návykové látky a z ublížení na zdraví s následkem smrti.

Vykysal přiznal, že noc předtím až do rána popíjel v baru Desperado. Vypil 14 dvanáctistupňových piv a několik panáků vodky! Pak si sedl za volant svého audi a hned před hospodou naboural. Barman a lidé z okolí se mu snažili v další jízdě zabránit, ale marně. Vykysala ujel. O několik minut později způsobil tragédii.

"Vypadalo to, jako by usnul. Vytočil do protisměru přímo na přede mnou jedoucí felicii. Paní, co ji řídila, nemohla už nic dělat," popsal Andrej Amirov (33). Ten ještě s dalším řidičem Janem Balonem (41) běžel zraněným na pomoc. Oba za to nedávno dostali titul Gentleman silnic.

Řidičku, která později v nemocnici zemřela, se jim vyprostit nepodařilo. Včas ale z vozu vytáhli její vnučku Sáru (4). I díky nim holčička, která měla vážná vnitřní zranění, přežila.

"Moc se omlouvám, je mi to líto," sypal si v pátek Vykysal popel na hlavu. Pirát byl už několikrát trestaný a nehodu způsobil v době, kdy byl podmínečně propuštěn. Rozsudek padne ve středu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání