Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kulínský dostal 5,5 roku natvrdo!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: pes - 
15. ledna 2009
15:13

AKTUALIZACE: Bývalý sbormistr souboru Bambini di Praga, Bohumil Kulínský (49) půjde na 5,5 roku do vězení s dozorem.

Kvůli zneužití sboristek, šesti z nich nebylo ještě 15 let, poslal Kulínského za mříže pražský vrchní soud. Trest natvrdo tak vystřídal loňský podmíněný rozsudek královohradeckého soudu. Vězení a zákaz umělecké činnosti s mládeží, který byl pro Kulínského smyslem života, je tak prakticky pro něho trestem "doživotním"!

Osahávání dívek, svlékání v postelích, v šesti případech souložení, třem dívkám nebylo přitom ještě 15 let a další sexuální praktiky se členkami sboru. Celkem 19 případů! První zněužití bylo před 25 lety! Skončilo v roce 2004 udáním jedné z členek Bambini di Praga a policejním vyšetřováním. Tohle nemravné chování přišlo Kulínskému sakra draho. Nejenže půjde za mříže do společnosti grázlů, ale přišel také o smysl svého života.

Vrchní soud v Praze včera smetl ze stolu loňský dubnový verdikt Krajského soudu v Hradci Králové. Ten uložil exsbormistrovi podmíněný trest. "Krajský soud se dopustil závažného pochybení. Zvláště špatně hodnotil takzvané polehčující okolnosti, jako zásluhy v umělecké činnosti, vynikající umělecké schopnosti obžalovaného. Je třeba odmítnout tvrzení obhajoby, že byl už vlastně potrestán ztrátou zaměstnání i majetku. Takové argumenty nelze přijmout. Společnost má právo od osobností jako je pan Kulínský požadovat vysokou morální kvalitu,“ řekl předseda odvolacího senátu Karel Vrzáň.

Advokátovi Kulínského Tomáši Sokolovi se zdá být trest vězení tvrdý. „S něčím podobným se se ale dalo počítat, také kvůli medializaci kauzy,“ prohlásil po vynesení rozsudku. Žalobkyně Renata Brabencová byla víceméně s verdiktem spokojena. Trest pro Kulínského je definitivní. Možné je pouze dovolání.

qwerty ( 15. ledna 2009 17:09 )

Bez ohledu na to, zda vše proběhlo tak, jak dívky vypovídaly, asi největším trestem pro něj i pro jeho mámu je likvidace světoznámého špičkového pěveckého sboru, která začala už bezprostředně po jeho zatčení. Výše Kulínského trestu tento smutný fakt bohužel nijak neovlivní.

francjosef ( 15. ledna 2009 16:13 )

A to je velmi dobře,ře jde sedět,tam ho kamarádi ojedou každý den a bude mít to co chtěl.Konečně soudy spravedlivé.Jsem spokojen s výsledkem

hanina ( 15. ledna 2009 15:46 )

Pani Kulinska ma jen jednoho syna ale zadnych vnoucat se nedockala a uz asi nedocka. Pan Bohumil mel vedet, co dela," pekne " si sam sobe znicil zivot !

tarrah ( 15. ledna 2009 15:19 )

Souhlas. Druha vec je, ze holky byly fakt pitome, ze s tim nesly ven driv. Sahnout na me takovej slizak, okamzite to hlasim a bodam na cele Bambini di Pedini.

ordofon ( 15. ledna 2009 14:53 )

Co to meles ? I kdyby zneuzil jen jednu, tak ma jit sedet. Howgh.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání