Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Jakub a Ondra zůstanou v Klokánku, nejsou připraveni žít s tátou

Autor: Ondřej Požár, jos - 
18. prosince 2008
11:40

AKTUALIZOVÁNO: Opět za zavřenými dveřmi rozhodoval ve čtvrtek soud o osudu týraných chlapců z obludné kuřimské kauzy. Soudní znalci tvrdí, že chlapci nejsou připraveni žít nyní u otce.

O Jakuba (11) a Ondřeje (9) bojují jejich táta Radek Coufal (43), prarodiče Eliška a Ladislav Mauerovi a dětské azylové zařízení Klokánek. Právě tam kluci už víc než půldruhého roku žijí.

Podle státního zástupce by kluci měli zůstat v péči Klokánku a na otce si postupně zvykat (zatím například u něj nikdy nebyli přes noc). Také soudní znalci tvrdí, že kluci si v Klokánku zvykli a líbí se jim tam. Nicméně doba, kdy chlapci budou u otce, by se měla stále prodlužovat a nakonec by mohl opět požádat o trvalou péči.

Za snahu otce se přimlouvají i prarodiče, kteří kvůli soudnímu rozhodnutí nemohou kluky v Klokánku navštěvovat. Definitivně se o osudu Jakuba a Ondry rozhodne 22. 12. 2008. Kde budou chlapci na Štědrý den, se ještě neví, otec si ale přeje, aby byli s ním.

 

A co si přejí kluci od Ježíška? "Jakub si přál mikroskop a Ondra chtěl dalekohled. Dárky už mám pro kluky koupené a zabalené," prozradil Blesku otec chlapců Radek Coufal.

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání