Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kuřimské bestie: Za pár let na skautském táboře?!

Autor: ČTK, jos - 
24. října 2008
13:17

Kauza Kuřim byla a je děsivá z mnoha úhlů pohledu. I proto, že lidi, kteří mučili své nejbližší, mohou být za pár směšných let na svobodě. Co udělají pak?

Ačkoliv soudce Pavel Göth zdůraznil, že v Česku nikdy nebyl před soudem případ tak bestiálního chování, jaké předváděly sestry Mauerovy, Barbora Škrlová a jejich oddaní pomocníci (Turek, Škrla ml. a Bašová), nejsou tresty příliš vysoké.

Již po polovině odsezeného trestu (započítává se i vazba) mohou odsouzení požádat o podmíněčné propuštění! Pak bude záležet na soudu, zda jim vyhoví. To znamená, že třeba taková Klára Mauerová (matka tyranka, která dostala 9 let) by mohla být na svobodě za 3 roky!

Verdiktu se diví i pražská advokátka Klára Slámová: "V jejich případě měly být uloženy ty nejvyšší možné tresty. Tím spíš, že již po polovině výkonu trestu se mohou dostat na svobodu, řekla Blesku.cz Slámová.

Ještě více zarážející je fakt, že odsouzeným bylo zákázáno pracovat s dětmi na pouhých 10 let. Toto omezení se počítá od doby, kdy budou propuštěni na svobodu. To znamená, že třeba Hana Bašová (dostala 7 let) by se za méně než 14 let mohla teoreticky vrátit k práci s dětmi!

Navíc by dokonce odsouzení mohli v polovině desetiletého zákazu práce s dětmi požádat o zrušení zbytku trestu. To by pak znamenalo, že bychom je na skautských táborech mohli potkat neuvěřitelně brzo!

Co se týče dnes (v pátek) vynesených trestů, je možné se proti nim odvolat do 8 dnů od doručení. Nejspíš tak obhájci tyranů učiní...

("Kuřimské bestie" již znají své tresty! Čtěte zde!)

(John Bok urážel soud! Čtěte zde!)

 

 

 

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání