Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Olašští Romové: Za střelbu na Lakatoše vězení

Autor: ČTK - 
10. prosince 2008
09:59

Brněnský krajský soud poslal na 15 měsíců do vězení Ladislava Daniše za postřelení Josefa Lakatoše. Celá kauza se týká sporu mezi brněnskými a ostravskými olašskými Romy.

Obžalováno v ní bylo pět mužů z ostravské komunity za útok na Lakatoše, který se odehrál v červenci v Prostějově.

Richard Rafael by měl podle soudu strávit 14 měsíců za mřížemi. Ladislav Grulo dostal 400 hodin veřejně prospěšných prací. U dalších obžalovaných Luciána a Jiřího Daniše bylo upuštěno od potrestání.


Na vyhlášení rozsudku se ve středu přišlo podívat několik desítek Romů. Soud se proto koná za přísných bezpečnostních opatření.

Olašští Romové se dostali do sporu poté, co od Ladislavova syna Luciána Daniše z Ostravy utekla s přítelem jeho manželka Silvia, dcera Josefa Lakatoše. Daniš ji chtěl zpět. Vznikl i spor o uhrazené věno - 70 000 korun zaplacených Lakatošovi.

Protože se Silvie neměla k návratu, unesl Lucián Daniš s přáteli její patnáctiletou sestřenici Mercedes Lakatošovou. V této kauze už padl rozsudek. Dva hlavní pachatelé jsou ve vězení. Brněnský soud se zabývá napadením, které se odehrálo po únosu Mercedes. Z Ostravy vyjela trestní výprava proti Lakatošovi. Měla mu připomenout, že musí vrátit 70 000 korun. Při napadení skupina Lakatoše brutálně zbila, Ladislav Daniš jej pak postřelil.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání