Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Vyšetřování požáru v tržnici začne v neděli

Autor: ČTK - 
8. listopadu 2008
17:25

V největší pražské tržnici v Libuši, kterou ve čtvrtek a pátek pustošil oheň, jsou stále hasiči. Policisté by měli místo začít prohlížet zřejmě až v neděli dopoledne.

I když se jim požár podařilo v pátek zlikvidovat, musejí dohašovat doutnající trosky, které se skrývají pod zřícenými konstrukcemi objektu.

Řekl to operační důstojník pražských hasičů. Podle jeho slov bude vyšetřování příčin požáru pokračovat, ale přesnější zkoumání bude možné až po úplném dohašení. Policisté by měli místo začít prohlížet zřejmě až v neděli dopoledne. Lidé z tržnice se do areálu zatím vrátit nesmějí.

"Ohledání vyhořelého objektu začne předběžně v neděli dopoledne a potrvá několik dní," řekla v sobotu policejní mluvčí Eva Miklíková a dodala, že vyšetřování příčiny požáru bude zdlouhavé a komplikované, protože na místo musejí nastoupit také chemici a služební pes vycvičený ke zkoumání požářiště. "Lidé z tržnice budou do areálu vpuštěni, až bude ohledání dokončeno," sdělila Miklíková.

Rozsáhlý požár vypukl v tržnici Sapa ve čtvrtek krátce po půlnoci. Bojovalo s ním 420 hasičů, což je větší počet, než při nedávném požáru Průmyslového paláce v Praze. Hasiči akci řadí z hlediska počtu nasazených lidí k největším v historii země.

Oheň zcela zničil střední část haly, propadla se zde střecha. Poškozena je i východní část. "Nepoužitelné jsou dvě třetiny budovy," řekl mluvčí pražských hasičů Vít Pernica. Škody nechce odhadovat, budou ale značné.

Požár tržnice, kde mimo jiné hořel textil a obuv, způsobil silný zápach, který bylo cítit ve velké části Prahy. Hasiči vyzvali lidi z okolí, aby nevětrali a pokud možno nevycházeli ven. Při zásahu byli lehce zraněni tři hasiči.

V tržnici Sapa hořelo letos již podruhé. Rozsáhlý požár zde hasiči likvidovali 7. září

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání