Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zpověď dcery českého Fritzla: Tu zrůdu jsem vymazala ze života

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Ivana Žáková - 
7. listopadu 2008
05:00

Ze svého života nadobro vymazala vlastního otce Ludmila R. (40) z Ostravy. Ten ji přes 20 let týral, bil, znásilňoval a zplodil s ní dvě děti. Josef Šablatůra (68), zvaný český Fritzl, dnes může děkovat policii a její nedůsledné práci.

 

Zatímco ho soud z nejtěžších zločinů musel osvobodit (Blesk informoval), Ludmila právě rodila své čtvrté dítě.

Ludmila leží v porodnici s třídenním Davídkem. Ze soudního verdiktu (rok vězení s dvouletou podmínkou) je naprosto znechucena. "Nechápu, jak mohlo u soudu zaznít, že jsem se mohla bránit, odejít z domu. Celou tu věčnost jsem strašně trpěla. Vždy jsem byla otci po vůli jen pod pohrůžkami a z obrovského strachu," řekla exkluzivně Blesku.

"Nikdo mi nevěřil. Bála jsem se jít na policii, že mě pak zbije a bude se mstít. Vždy tomu tak bylo, když jsem se nevrátila domů. Hrozil zabitím mým dětem a že nechá vyletět barák do povětří," pláče Ludmila.

Jak také Blesku přiznala, styděla se za to, co jí táta celou tu dobu dělal. "Je mi naprosto jedno, jaký trest dostane. Ten člověk pro mě už neexistuje. Nechci se mstít, chci mít už klid a starat se o malé děti," dodala.

"Máme už svůj život, ale přesto jsme stále šokovaní, jak soud dopadl. Je to fraška a výsměch všem obětem těchto zločinů," podotkl její manžel. Je také přesvědčen, že kdyby nebyl Šablatůra propuštěn z vazby, vše by dopadlo jinak.

"Ovlivnil hlavní svědky. Sehrály v tom roli peníze i rodinný dům. O tom, co na Lídě páchal, sourozenci věděli," je přesvědčen manžel.

Šablatůra totiž za zneužívání nejstarší sestry Anny seděl před dávnem půl roku v Plzni, na Borech. Po smrti ženy si našel oběť v mladší Lídě.

 

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání