Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Znásilňovanou dívku zachránilo předstírání smrti

Křenek u soudu neustále klopil hlavu
Křenek u soudu neustále klopil hlavu  (Autor: ČTK)
Autor: Jana Ulrichová - 
24. října 2008
14:21

AKTUALIZOVÁNO: Nechtěl jsem tě zabít. Chtěl jsem být jen tvou noční můrou. Tato slova šeptal podle obžaloby Jiří Křenek (43) své oběti v noci na 31. května v Litoměřicích.

Střídavě ji přitom znásilňoval a oživoval. Dívku zachránilo předstírání, že je už mrtvá. Křenek se za to od středy zpovídá u Krajského soudu v Ústí nad Labem z pokusu o vraždu a znásilnění.

Štíhlou dlouhovlásku Alenu (18) si vyhlédl cestou z hospody. V Kamýcké ulici ji dohnal, napadl, srazil na zem a zatáhl do křoví. Dívka se ale bránila. Když Křenka kousla do brady, začal ji rdousit, až upadla do bezvědomí. Křenek s ní pak podle obžaloby souložil, a to nejen do pochvy, ale i análně a do úst. Dívka se mezitím probrala, dál ale předstírala, že o sobě neví. Křenek měl za to, že je mrtvá. Mezi jednotlivými souložemi se ji proto pokoušel oživit. Dával jí dýchání z úst do úst a zkoušel masáž srdce. "Hýbej se, ještě jsem se neudělal," komentoval své počínání. Nakonec usoudil, že ji už neoživí, proto ji zaházel trávou. Krátce na to ho zadrželi strážníci, kteří projížděli kolem. Nahá Alena se k nim rozběhla pro pomoc.

Křenek se u soudu vymlouval jako malé dítě. Tvrdil, že dívku na ulici oslovil, políbil ji a ona se nebránila. "Nějakým nedopatřením jsme se ocitli na zemi," řekl. "Nechtěl jsem ji zabít ani znásilnit. Bylo to normální," tvrdil o análním styku, který prý pak následoval. Co bylo dál si údajně nepamatuje, protože trpí výpadky paměti. Nerozpomněl se ani na to, že za podobný čin byl odsouzen už v roce 1985. "Takové věci mažu z paměti," prohlásil. Jeho oběť o svém traumatu vypovídala za zavřenými dveřmi.

AKTUALIZOVÁNO V PÁTEK 24. 10. 2008: Ústecký krajský soud dnes (v pátek) poslal Jiřího Křenka na deset let do vězení za pokus o vraždu a znásilnění osmnáctileté dívky. Křenek také musí podstoupit ochranou léčbu. Rozsudek není pravomocný, státní zástupce se proti němu odvolal, Křenek si ponechal lhůtu pro odvolání.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání