Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Rozloučení s Kočkou: Chystá se pohřeb, jaký Praha nezažila

Autor: rvs, red - 
21. října 2008
12:20

Smuteční obřad, který se koná ve středu, je připravován ve velkolepém stylu. Penězmi na pohřeb svého milovaného syna Václav Kočka starší rozhodně nešetří.

Obřad začne zádušní mší, která se bude konat v římskokatolickém kostele svaté Markéty na pražském Břevnově. Podle našich informací bude po celou dobu trvání bohoslužby tělo Václava Kočky ml. vystaveno v otevřené rakvi před hlavním oltářem tak, aby se s ním jeho blízcí mohli naposledy rozloučit.

Od kostela na hřbitov vyprovodí Kočku průvod, kterého se zůčastní až tisícovka lidí a rakev poveze historický kočár, tažený šestispřežím černých koní. V čele průvodu bude dvoumetrové srdce ze živých květin. "Srdce je symbolem rodiny Kočkových," řekl nám zdroj blízký rodině.

Pohřbu se zúčastní i lidé z vedení sociální demokracie, jejímž byl Václav Kočka ml. členem. Spekuluje se i o účasti předsedy ČSSD Jiřího Paroubka, který je osobním přítelem rodiny Kočkových. Ten ale svou účast zatím nepřislíbil.

Dorazí i známé osobnosti českého showbyznysu. Rozloučit se přijde například zpěvačka Iveta Bartošová a Daniel Hůlka. Ten by podle našich informací měl na obřadu i zazpívat. Jistá je účast zpěváka a skladatele Michala Davida, bratrance Václava Kočky mladšího.


Čtěte zde:

Pohřeb Václava Kočky: Monstrózní akce omezí dopravu

Hrobka za miliony a rakev jako měl Kennedy!

 


Zjistili jsme trasu, po které půjde smuteční průvod

Průvod vyrazí po skončení smuteční bohoslužby z Kostela svaté Markéty, který se nachází v areálu Břevnovského kláštera. Pokračovat bude vzhůru po Bělohorské ulici, dále po Karlovarské a Slánské ulici až na hřbitov, nacházející se nedaleko sídliště v Řepích. Délka pochodu bude okolo tří kilometrů a smuteční hosté ji půjdou asi hodinu a půl. Řepský hřbitov je nedaleko domu na Bílé hoře, kde rodina Kočků bydlí.

Trasa smutečního pochodu Trasa smutečního pochodu | David Malík, red

Na hřbitově v Řepích se připravuje honosná hrobka

Na hřbitově v pražských Řepích se staví honosná hrobka, do které bude ve Václav Kočka mladší pohřben.

Hrobka bude honosnou stavbou a na přemísťování masivních mramorových kvádrů, z kterých je postavena, musel dokonce přijet jeřáb.

Vražda Václava Kočky mladšího - co se vlastně stalo?

Nešťastný incident se odehrál ve čtvrtek 9. 10. 2008, v pražské restauraci Monarch, jen několik hodin poté, co se na stejném místě odehrál slavnostní křest knihy Jiřího Paroubka.

Po jedenácté hodině večer se mezi pozdějším střelcem Bohumilem Ďuričkem a provozovatelem Matějské pouti Václavem Kočkou starším odehrál spor o to, kdo má u sebe více peněz. Když se do sporu připletl Václav Kočka mladší, alkoholem notně posilněný Ďuričko vytáhl zbraň a třikrát vystřelil.

Svědecké výpovědi se rozcházejí. Podle některých spor vyprovokoval fyzickým útokem sám Kočka, podle jiných se Ďuričko choval jako šílenec a vytáhl zbraň zcela bezdůvodně. Na místě vraždy se minulý týden konala rekonstrukce činu, která měla policistům pomoci zamotaný případ vyřešit.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání