Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pohřeb Václava Kočky: Monstrózní akce omezí dopravu

Autor: jos, red - 
21. října 2008
12:00

Během pohřbu Václava Kočky (+40), kterého zastřelil podnikatel Bohumír Ďuričko, dojde v hlavním městě k omezení dopravy.

S největšími problémy musí řidiči počítat mezi Břevnovským klášterem a hřbitovem Řepy na Praze 6 - je pravděpodobné, že tam potkají po 11 hodině tisíce lidí.

Podle pražského magistrátu nemusí pozůstalí akce podobného typu hlásit, takže se těžko odhaduje, kolik bude skutečný počet lidí v průvodu.

Pohřeb začne ve 12 hodin v Břevnovském klášteře. Smuteční průvod se pak vydá až do ulice Žalanského na hřbitov Řepy.

Trasa smutečního pochodu Trasa smutečního pochodu | red

Kolem 13. hodiny by se měl smuteční průvod vydat z areálu Břevnovského kláštera po silniční komunikaci Markétskou ulicí po Bělohorské ve směru z centra. Pokračovat bude přes křižovatku Vypich do Karlovarské ulice, dále ulicí Na Bělohorské pláni do Čistovické a skočí v ulici Žalanského na hřbitově Řepy. Tím dojde k částečnému omezení automobilové dopravy ve směru z centra, v některých okamžicích (při odbočování průvodu) také do centra.

Dopravní policisté budou po celé trase provádět krátkodobá opatření v dopravě, která budou znamenat určité zdržení. Řidiči i cestující v MHD by měli být trpěliví a obezřetní.

Ukončení průvodu policie předpokládá po 14. hodině, ale podle informací Blesku je vysoce pravděpodobné, že doprava bude omezena možná až do podvečerních hodin (smuteční hosté se dopraví do okolí Břevnovského kláštera luxusními auty - těch může být až 500!)

(Vše o pohřbu Václava Kočky čtěte zde!)

(Víte, kolik stála hrobka Václava Kočky? Čtěte zde!)

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání