Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vrah střílel jak šílený, hrozil maskar!

Autor: sta, as - 
16. října 2008
08:45

ONLINE PŘENOS/VIDEO: Svědek vraždy potvrdil, že se Kočka a Ďuričko trumfovali, kdo má u sebe víc peněz. Střelbu považoval jen za hru.

Blesku se podařilo získat vyjádření jednoho ze svědků události, podnikatele Vratislava Šlajera. Ten v baru seděl v bezprostřední blízkosti incidentu s manželkou.

S Ďuričkem se podle něj začal dohadovat Václav Kočka st., nejprve to bylo spíše v žertu. Pak náhle Šlajer uslyšel rány z pistole.

Ďuričko podle něj střílel jako pomatený a kdyby se mu nezasekl čtvrtý náboj ve zbrani, mohl zasáhnout i někoho dalšího. V nábojnici měl Ďuričko nábojů devět, mohl to být tedy doslova masakr.

"Nejdřív jsem si myslel, že je to jen hra. Když jsem viděl červené fleky na košili toho muže, myslel jsem si, že dostal zásah z paintballové pistole. Ten člověk se ale skácel na zem. Pan Kočka starší úplně zkameněl, byl v těžkém šoku. Měl naprosto nepřítomný výraz. Vždyť mu zabili dědice jeho impéria," řekl Šlajer.


Průběh rekonstrukce vraždy Václava Kočky ml.

Už před 7. hodinou ranní strážníci uzavřeli páskou prostor před vinným barem Monarch. Právě tady zastřelil Bohumír Ďuričko Václava Kočku ml. (+40).

"Účelem rekonstrukce je porovnat v reálné situaci na reálném místě výpovědi svědků i podezřelého," řekl Blesku šéf vyšetřovacího týmu z oddělení vražd Pražské policejní správy Josef Lottes.

8:35

Tým vyšetřovatelů právě vchází do vinného baru.

Policie přijala nejpřísnější bezpečnostní opatření. Proto se na místě objevil psovod s policejním psem, aby prověřil, zda není v baru umístěna výbušnina.

Prostor v okolí baru Monarch byl uzavřen Prostor v okolí baru Monarch byl uzavřen | David Malík

8:50

Do baru Monarch vešli figuranti a očekává se příjezd soudních znalců z oboru psychologie, zdravotnictví a balistiky. Přítomen bude i státní zástupce, který případ dozoruje.

9:10

Do ulice v Kolkovně přijela dvě policejní auta s po zuby ozbrojenými policisty.

Policejní auto před barem Monarch Policejní auto před barem Monarch | Foto Blesk - David Malík

9:25

Z jednoho z policejních antonů vystoupil podezřelý Bohumír Ďuričko a zmizel za dveřmi baru Monarch.

Policejní rekonstrukce vraždy V. Kočky Policejní rekonstrukce vraždy V. Kočky | Foto Blesk - David Malík

O zvláštních bezpečnostních opatřeních svědčí i to, že byl Ďuričko vyveden z antonu v neprůstřelné vestě, chráněn policisty. Blesku to potvrdil mluvčí pražské policie Ladislav Bernášek. Všechno vypadalo tak, že vystupují pouze policisté.

Policejní rekonstrukce vraždy V. Kočky Policejní rekonstrukce vraždy V. Kočky | Foto Blesk - David Malík

Podle slov Bernáška přijede také Václav Kočka starší, jeho syn Václav a jejich obhájci.

10:16

Eskorta odvezla z vinného baru Monarch Bohumíra Ďuričku. Očekává se příjezd rodiny Kočkovy.

rekonstrukce vraždy Václava Kočky ml rekonstrukce vraždy Václava Kočky ml | david malík

10:40

Na místo přijela tři osobní auta. Vystoupili z nich otec zavražděného Václav Kočka starší, syn Jan a advokát Josef Lžičař. Na místě je také soukromá sanitka, Kočka starší má totiž zdravotní problémy. Rekonstrukce pokračuje.

rekonstrukce vraždy Václava Kočky ml rekonstrukce vraždy Václava Kočky ml | david malík

10:53

Uvnitř baru Monarch je již i Václav Kočka nejmladší, syn zavražděného. Před barem stojí černý vůz značky Bentley, ve kterém sedí přítelkyně zavražděného. V době vraždy byl Václav Kočka ml. pravděpodobně den po rozvodu!

11:20

Z baru Monarch vyšel Václav Kočka starší. Byl zcela zdrcen, měl slzy v očích. Spolu s ním odjel černý bentley, kde na zadním sedadle byla přítelkyně zavražděného. Odjela také i soukromá záchranná služba.

11:22

Rekonstrukce vraždy Václava Kočky ml. skončila.

Po otci zavražděného vychází z baru Monarch i právník rodiny Kočkovy Josef Lžičař. Jindy sdílný člověk neřekl ani slovo a rychle odjel. V ulici poté vypukl mírný zmatek. Desítky novinářů chtěly vyjádření k případu.

Mluvčí pražské policie Ladislav Bernášek Blesku.cz sdělil: "Rekonstrukce ověřila výpovědi svědků a bezpečnostní opatření byla přiměřená situaci. Pokud zde byli těžkooděnci se samopaly, tak aby nebyl nikdo z přítomných napaden."

Přítelkyně Ďurička byla sexy modelkou. Více čtěte zde!

Daniel Hůlka zazpívá na pohřbu Václava Kočky! Více se dozvíte zde.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání