Na místo okamžitě vyrazily 3 posádky RZP, 2 posádky RV (RLP), Inspektor provozu, jednotky HZS Praha ze stanic Chodov, Strašnice, Krč a Radotín a dále pak hlídky PČR (OHS, PMJ, OŘD, ODN, MO PČR). Povolán byl vrtulník Letecké záchranné služby Kryštof 01 a také vrtulník LS PČR, který monitoroval celou situaci ze vzduchu.

Lékař byl nucen konstatovat smrt u řidiče polského kamionu. Další tři lidé byli zraněni a transportováni do nemocnic. Na místo byl přivolán Koroner pražské ZZS, který ohledal tělo mrtvého řidiče.

Podle prvotních informací jel řidič polského kamionu vezoucího margarín (Rama) z Cholupického tunelu ve směru od D1 na letiště Ruzyně, když na úrovni Zbraslavi přejel do protisměru a naboural dvě osobní vozidla a jedno nákladní auto. Nákladnímu vozu kamion naštěstí pouze narazil do vleku, řidič tohoto vozu tak vyvázl z nehody bez zranění.

Kamion nakonec skončil na boku, tahač se oddělil od návěsu a začal hořet. Na tahači se navíc utrhla kabina.

Policisté museli nejprve uzavřít Pražský okruh obousměrně, přičemž dopravu odkláněly hlídky. Následně byl zprůjezdněn směr od D1 na Ruzyni. Směr od Lochkovského tunelu k D1 zůstává i nadále uzavřen. Odklízení následků dopravní nehody by mělo podle informací PČR trvat do odpoledních hodin.

12►