Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Polský exprezident Walesa (80) je v nemocnici s covidem. Ukázal fotku přímo z lůžka

Autor: ČTK, swp - 
5. prosince 2023
18:49

Bývalý polský prezident Lech Walesa je v nemocnici s covidem-19, jak informoval na svém facebookovém profilu. Podle serveru deníku Fakt je ve stabilním stavu a jeho prognóza je dobrá. V Česku je v rekonvalescenci po covidu-19 někdejší prezident Václav Klaus.

„Dostal mě covid,“ napsal 80letý Walesa v příspěvku s fotografií, na které leží na nemocničním lůžku.

Portál gazeta.pl píše, že Walesa, první polský nekomunistický prezident po roce 1989, covid-19 prodělal už loni. Tehdy informoval, že se nakazil, i když má za sebou tři dávky očkování. Naposledy pobýval v nemocnici letos v říjnu, podstoupil ale jen kontrolní vyšetření. V minulosti se potýkal s různými nemocemi: v roce 2008 mu lékaři voperovali srdeční stimulátor, v uplynulých letech měl velké problémy s nohama způsobené cukrovkou, loni v srpnu měl infekci ledvin.

Walesa, původní profesí elektrikář v gdaňských loděnicích, který vedl odborový svaz Solidarita, je pro mnohé symbolem boje Poláků proti komunismu. V roce 1983 dostal Nobelovu cenu za mír.

Video  Lech Wałęsa – Jak se elektrikář z gdaňských loděnic stal zakladatelem Solidarity a polským prezidentem  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa