Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Miliony lidí jsou zase v lockdownu: Čína kvůli novým případům covidu vyhlásila přísná opatření

Autor: ČTK - 
30. srpna 2022
19:57

V Číně jsou kvůli protikoronavirovým opatřením opět miliony lidí v režimu plošného omezení vycházení. Lockdowny byly vyhlášeny v několika městech zejména na východě více než miliardové země. Státní televize CCTV informovala, že například v severovýchodním velkoměstě Ta-lien musí zůstávat doma zhruba polovina z šesti milionů obyvatel.

Omezení vycházení vyhlásila pro neupřesněný počet lidí také města Čcheng-te a Š’-ťia-čuang poměrně nedaleko Pekingu. Rovněž v jihočínském Šen-čenu byly některé části města uzavřeny.

V megapoli Tiencin, která je také na severovýchodě Číny, úřady nařídily už na začátku týdne provedení testů na koronavirus pro všechny obyvatele.

Čínské úřady přijímají drastická opatření přesto, že v celé Číně bylo v úterý hlášeno jen 349 nových případů covidu-19. Čínské hospodářství přitom trpí tím, že Peking nehodlá opustit politiku nulové tolerance vůči koronaviru. Tato politika má za cíl zadusit každou epidemii v zárodku.

Mnohá milionová města v Číně letos opakovaně vyhlašovala tvrdá opatření proti koronaviru s cílem zabránit rozšíření vysoce nakažlivé varianty omikron.

Video  Imunolog Hořejší o letní vlně covidu: Nakažených je mnohem víc, šíření rychlé, ale je i dobrá zpráva  - Pavlína Horáková
Video se připravuje ...

frantacizek ( 30. srpna 2022 20:58 )

neumře=nevymře

frantacizek ( 30. srpna 2022 20:57 )

čajna chce být první na světě, kdo přepral bacila, to už je jasné.. tahle generace Chiňanů ale neumře na tenhle mor, ale na chudobu ze záporných čísel ekonomického růstu. soudruzi, tenhle váš mor už budete muset chtě nechtě zapracovat do cílů dalších a dalších pětiletek, jinak to nevidím...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa