Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

On je naživu?! Seniora už vezli do krematoria, na poslední chvíli ale „vstal z mrtvých“

Autor: rix, ČTK - 
3. května 2022
22:58

Jakoby se stal zázrak. Čínský důchodce byl jen pár chvil od toho, aby byl zpopelněn zaživa poté, co ho personál pečovatelského domu zabalil do vaku v domnění, že zemřel na covid. Přišel ale šok! Stařeček nebyl mrtvý a naštěstí se na poslední chvíli pohnul. 

Čínské sestřičky už nesli nešťastného stařečka v pytli na mrtvoly. Naštěstí se Číňan ve vaku pohnul a zaměstnance sociální služby pořádně vyděsil. Když pytel rozepnuli, vykoukl na ně živý sympatický stařeček. „Koukali jste, jestli je mrtvý? Pořád dýchá,“ ptala se udiveně jedna ze zaměstnankyň.

Druhá jí s neméně překvapeným výrazem odvětila. „Žije, už ho nezakrývejte,“ zdůraznila. Místo do márnice tak muž putoval na rutinní kontrolu do přívětivějšího zařízení místní nemocnice. Úřady už údajně nařídily vyšetřování tohoto děsivého případu, informoval deník Daily Star.

Drastická opatření

Čína v souvislosti s nákazou koronavirem razí tzv. cestu nulové tolerance a přijímá drastická opatření. „Kontroverzní opatření svědčí o silném tlaku vlády na místní úřady, aby uplatňovaly vůči covidu politiku nulové tolerance,“ uvedl specialista na zdravotní otázky v americké nezávislé Radě pro zahraniční vztahy Yanzhong Huang. „Státní úředníci jsou pravidelně propouštěni, pokud se v jejich lokalitě objeví ohnisko epidemie,“ dodal.

Několik lidí ze Šanghaje, kteří měli negativní test na koronavirus, agentuře AFP řeklo, že byli nuceni opustit domovy a odebrat se do izolace daleko za město. „Neměli jsme na vybranou,“ prohlásila jedna z obyvatelek Šanghaje Lucy. „Policie nám řekla, že je v našem obytném komplexu příliš mnoho pozitivních případů a že v případě setrvání na místě by nám hrozilo velké riziko nákazy,“ dodala.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi