Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Seniorka (†82) podlehla covidu kvůli nezodpovědnému příteli. Zatajil svůj pozitivní test

Autor: tsv - 
3. ledna 2022
18:05

Barb Bartolovichová (†82) z amerického Ohia od začátku pandemie dbala na bezpečnostní opatření, dostala obě dávky vakcíny a setkávala se výhradně jen s očkovanými přáteli. Nečelila tak příliš velkému riziku nákazy, dokud se během karetního večera nesetkala s infikovaným známým, který svůj pozitivní test zatajil. Kvůli oslabenému imunitnímu systému po překonání rakoviny krve covidu tragicky podlehla.

Bartolovichová se podle vnučky Lauren Nashové rozhodla zúčastnit karetního večera s přáteli. Všichni pozvaní předem prohlásili, že jsou očkovaní a neinfekční, akce tak zdánlivě nepředstavovala žádné riziko. Jeden z účastníků, který o zábavný večer nechtěl přijít, ostatním zatajil svůj pozitivní test a porušil povinnou izolaci. To se Barb stalo osudným.

„Někdo se rozhodl, že pozitivní test je něco, co může skrývat,“ řekla novinářům Nashová. „Kdo to byl, jsme zjistili, až když se dotyčný sám přiznal po tom, co babička onemocněla.“ Nashová teď prosí veřejnost, aby se během pokračující pandemie dál chovala zodpovědně a neohrožovala ostatní potenciálně náchylnější lidi.

Každý podle ní hraje důležitou roli v šíření nákazy, píše server DailyMail. „Děsí mě, kde jsme se ocitli a co se teď děje. Nebereme ohledy na lidské životy,“ řekla Nash novinářům. Všichni s příznaky covidu nebo pozitivním testem „by se měli ostatním vyhýbat z lásky“.

Nestojí to za to

Bartolovichová strávila několik dní na jednotce intenzivní péče v místní nemocnici. Lékaři ji připojili na ventilátor, standardní léčba ale nezabrala. Milovaná babička měla oslabenou imunitu kvůli překonané rakovině krve, což její zdravotní stav ještě zhoršilo. Své čtyři děti, deset vnoučat a pět pravnoučat opustila 21. prosince.

„Nestojí to za to. Nestojí to za to vědět, že jste někomu ublížili, potenciálně ublížili, nebo někoho zabili, protože jste si chtěli vyjít za zábavou,“ konstatovala Nashová. „Odešla příliš brzy. Pro všechny byla prostě vším. A jak každý říká, pokud jste znali Barb, byli jste milováni.“

Ohio na Nový rok překonalo smutný rekord. Za jeden den se ve státě nakazilo 20 598 lidí, podle statistik z posledních tří týdnů se v průměru nakazí 11 797 místních denně. V pátek v Ohiu zemřelo 667 pacientů s covidem, což je přibližně o 10 procent více v porovnání s ostatními státy USA, varuje Univerzita Johnse Hopkinse. V celé federaci se denně nakazí 402 998 lidí.

Video  Viděl jsem umírat seniory, které od očkování odradily jejich děti, říká primář Straka.  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Stano1963 ( 3. ledna 2022 19:08 )

nejvíce zabijí bezohlednost. Jak na silnici tak i při epidemii. Mohl se na pár dnů izolovat a bylo by méně o jednoho superpřenašeče

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa