Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Covid zavřel celou školu na Ústecku. Nakažená nebo v karanténě je většina žáků

Autor: trm, ČTK - 
26. listopadu 2021
15:09

Hygienici uzavřeli základní školu ve Velkém Březně na Ústecku. V karanténě nebo izolaci s onemocněním skončily doma tři čtvrtiny žáků, napsal server TN.cz. Celá škola přechází od pondělí na distanční výuku. V Ústeckém kraji nejde zdaleka o první zavřenou školu. Už v říjnu byla zavřená škola v Bílině na Teplicku, i v současné době jsou kvůli šíření koronaviru zavřená další zařízení.

Od pondělí na týden hygienici uzavřeli základní školu ve Velkém Březně na Ústecku. Ze 440 žáků jich je nemocných nebo v karanténě přes 300, uvedla televize Nova na webu tn.cz.

Škola informovala, že podle hygieniků vzniklo ve škole vysoké riziko přítomnosti možných zdrojů nákazy a dalších přenosů nákazy, tedy riziko ohrožení veřejného zdraví. Mimo provoz je rovněž školní jídelna, družina a základní umělecká škola, uzavření školy se týká i očkovaných žáků.

V regionu se uzavření týká i dalších škol a školek, například na Mostecku je uzavřená kvůli šíření nákazy mateřská a základní škola Bečov, na Teplicku mateřská škola Čapkova a mateřinka Maxe Švabinského nebo základní škola Žalany, jedna mateřská škola je uzavřená na Chomutovsku, další jsou zavřené na Lounsku a na Litoměřicku. Deník uvedl, že na Lounsku zemřela s koronavirem desetiletá dívka, podle informací serveru nebyla nákaza jedinou příčinou tragédie.

Video  Covidový Titanic v Česku: Primář o úbytku zdravotníků a nesplaceném dluhu z jara  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

trintin ( 26. listopadu 2021 15:55 )

Celou školu mohou přesunout na zámek v Lánech, tam karanténa pro nakažené neplatí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa