Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

V covidové škole zemřela učitelka! V Bílině zasáhla hygiena kvůli nekontrolovanému šíření nákazy

Autor: VaB, ČTK - 
9. listopadu 2021
10:57

Školou se nekontrolovatelně šířil koronavirus, hygiena ji proto musela uzavřít. Teď žáci ZŠ Za Chlumem v Bílině truchlí. Došlo totiž k nejhoršímu. Na covid– 19 zemřela jedna z tamních učitelek. 

„S velkou lítostí a bolestí Vám oznamujeme, že dnes v noci zesnula jedna z našich zaměstnankyň a blízkých kolegyň,“ stojí na stránkách Základní školy Za Chlumem v Bílině na Teplicku. Škola byla před nedávnem uzavřena, nekontrolovatelně se v ní šířil koronavirus.

Škola nicméně neupřesnila, jak jedna z učitelek zemřela. Právu nakonec starostka Bíliny Zuzana Schwarz Bařtipánová potvrdila, že podlehla novému typu koronaviru. „Je to bohužel pravda,“ uvedla s tím, že se k věci jinak vyjadřovat nebude a že jde o soukromou věc rodiny.

Ani škola se s ohledem na zarmoucenou rodinu k věci blíže nebude vyjadřovat. „Svíčky a vzpomínky je možné položit a zapálit na prostor okolo ‚bazénu‘ v předním atriu školy nebo předat službě na vrátnici během úterý a středy v době od 8:00 do 14:00. Děkujeme za Váš respekt a tichou vzpomínku,“ stojí dále na webu.

600 lidí v karanténě

30. října musela krajská hygienická stanice tuto základní školu uzavřít. Mezi dětmi a učiteli se nekontrolovaně šířila nákaza. V souvislosti s ohniskem bylo v karanténě zhruba 500 až 600 lidí. Na začátku měsíce se nákaza prokázala u devíti dětí a jednoho pedagoga.

„Diskutujeme, že některé třídy, které jsou vzorné a jsou tam všichni otestování a víme, jak na tom jsou, tak by se mohly navrátit dřív a otevřít se pro ně škola dřív, než 15. (listopadu), tedy v průběhu tohoto týdne,“ uvedla pro ČTK hlavní epidemioložka teplické hygienické stanice Eva Poláčková.

Server iDnes.cz informoval, že jeden asistent pedagoga ze školy skončil v nemocnici na mimotělním oběhu (ECMO) a jedna z učitelek byla hospitalizovaná. „Z těch dvou hospitalizovaných byla jedna osoba očkovaná a druhá ne,“ řekla Poláčková.

Video  Aplikace třetí dávky očkování proti covidu - vše, co potřebujete vědět  - Videohub
Video se připravuje ...

kdoasi ( 9. listopadu 2021 21:07 )

Tak znovu pro blba, který neumí číst. Deník N z 2.11., sekce Covid, čĺánek s nadpisem Ve škole na Teplicku se masívně šířila nákaza. Jestli je ti to ovšem při tvém IQ něco platné.

Jana Novakova ( 9. listopadu 2021 18:51 )

Kdyby byla p. učitelka neockovana, tak jsou obrovské titulky v červené barvě, že zemřela. A protože byla naočkována, tak je článek záměrně manipulativni. No což, pravda se stejně neumlci.

Jana Novakova ( 9. listopadu 2021 18:47 )

Novinky 2.11. Očkovaná učitelka na standardním pokoji a neockovany asistent na Jipce.

Jana Novakova ( 9. listopadu 2021 18:46 )

Bohužel zemřela 48 léta učitelka, která byla naočkována.

NAA asociace ( 9. listopadu 2021 18:24 )

Na mimotělním oběhu skončil asistent pedagoga, nikoli tato učitelka. Jo, a byla plně očkovaná.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa