Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Italský student (22) si nechal vytetovat důkaz o očkování: QR kód na ruce funguje

Autor: ran - 
25. srpna 2021
05:00

Italský student Andrea Colonnetta (22) nechtěl s sebou do hospod pokaždé nosit kartičku s důkazem, že je očkovaný. Raději si QR kód nechal zvěčnit přímo na ruku.

V Itálii lidé pro vstup do mnoha veřejných uzavřených prostor musejí mít s sebou důkaz o tom, že jsou očkovaní proti covidu. K tomu slouží QR kód, který naočkovaná osoba dostane na kartičce. Mladému Andreovi ale kartička přišla fádní a nechtěl ji mít stále u sebe, zkusil to proto s tetováním. 

Andrea si nechal kód s potvrzením o očkování vytetovat na paži. Když si chtěl ověřit, že aplikace kód správně přečte a v hospodě a jinde ho pustí dovnitř, natočil se u toho. Videu naskočily zhlédnutí a lajky a teď už o mladíkovi vědí všude. Možná ho budou pouštět i bez kontroly?

Andreovo video získalo takovou pozornost, že o něm jako o „slavném“ krajanovi napsal také jeden z místních deníků. „Je to prostě originální, rád se odlišuju,“ citovali mladíka v Corriere della Calabria. Příběhu si pak povšimla i další média a Andreův kód doslova obletěl svět.

Andreův tatér si jen při práci musel dát pozor, aby kód byl dostatečně velký a mezi jednotlivými čtverečky byl dostatečný prostor. Pak už stačilo dát nové „ozdobě“ chvíli k zahojení a Andreovi už nic nebránilo začít kód ukazovat všude, kde ho budou chtít vidět.

Jirik-ta ( 25. srpna 2021 10:33 )

je stále in

frantacizek ( 25. srpna 2021 09:48 )

teď mi ještě kamarád říkal, že slyšel v radiu údajně jana Krause, jak říkal, že čínský režim je jiný od toho našeho komunistického, pač Číňani můžou cestovat svobodně, což my nemohli..
Tak to sice jo, ale zapomněl dodat, pokud to byl on (kamarád taky po akci tak kdo ví), že rodinám těch, co vycestují, drží revolver u hlavy čínská tajná, a kdyby se nevrátili, tak to s nimi dopadne jako v tom článku, co mám tady uložený o praktikách čínského režimu...Takovou hloupost snad nemohl říct

frantacizek ( 25. srpna 2021 08:42 )

já myslím ale, že při té účinnosti sinopharmu a sinovacu to má ještě vedlejší konotaci spojenou s covidovou mortalitou..

frantacizek ( 25. srpna 2021 08:41 )

no Itálie je takový rozjuchaný covidový region, že by si neměl nechat tetovat už nic jiného, pač za chvíli bude tetovat nový - s 3. dávkou. A teď jsem četl o supermutaci, čiže furt ještě může zapojit obě půlky, pač pak to povalí v rychlém tempu, to budem chodit na přeočkování co 3 měsíce. Mezitím čajna ještě vypustí něco special nového, spíše bych ty obrázky zmenšil.. Zřejmě to ale vyplení čajnu, Meďa Pú už tam opustil myšlenku pouze 2 dětí na rodinu a chlapců, svedl to teda na klesající počty střední třídy, což mu došlo brzy pokud stopnu porodnost, jednou na to narazím nevyhnutelně - prostá aritmetika..

sidneyfoster ( 25. srpna 2021 08:01 )

A po 1447 dnech další kérka

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa