Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Soud smetl omezení fitek, bazénů a wellness. Bylo nezákonné, kárá vládu

Autor: ČTK - 
9. června 2021
10:57

Regulace provozu sportovišť, koupališť a wellness zařízení kvůli prevenci šíření koronaviru byla nezákonná, řekl Nejvyšší správní soud (NSS). Zabýval se dubnovým opatřením ministerstva zdravotnictví, podnět mu dalo několik firem, které provozují podobné služby. Ministerstvo náležitě neodůvodnilo konkrétní míru rizika spojeného s nařizovanou regulací ani se nezabývalo její nezbytností, konstatoval soud.

„NSS nestojí v cestě boji s epidemií, požaduje po odpůrci 'jen' naplnění požadavků pandemického zákona, tedy kvalitní odůvodnění přijatých opatření,“ uvedla soudkyně Jitka Zavřelová. Odpůrcem bylo v řízení před správním soudem ministerstvo zdravotnictví.

Sporná část obsáhlejšího opatření z 23. dubna regulovala provoz a používání vnitřních sportovišť, tanečních studií, posiloven, fitness center, umělých koupališť, wellness zařízení včetně saun, solárií a solných jeskyní. Opatření vydané podle pandemického zákona bylo účinné týden od 26. dubna do 3. května, poté je nahradilo nové, obsahově podobné opatření. Proto už nyní NSS nemohl rozhodnout o zrušení, jen zpětně konstatovat nezákonnost.

Video  Smejkal o vládní spolupráci: „Trošku z nás blbce udělali." Pandemii na podzim vidí optimisticky  - Pavlína Horáková
Video se připravuje ...

satelit ( 9. června 2021 16:59 )

satelit ( 9. června 2021 16:56 )

Proč soud nezakročil, když to bylo aktuální? Teď budou dělat chytrý a že to stálo miliardy je jim jedno. Padouši a lemplové.

MAMKA2316 ( 9. června 2021 11:48 )

Jak to asi nazvat totalitní zrůdy EU
Když má někdo protilátky na Coronu tak proč by se měl nechat očkovat !!!!Je asi jasné že ji musel prodělat !!!!Tak jak dám do polévky sůl a pepř tak tam je !!!!! Nebo nám je do těla vkládají mimozemštani ty protilátky v noci do organizmu ?,Cha cha §§§§TO SE DĚJE JE ASI OVLADNUTÍ SVĚTA MOCNÝMI A BOHATÝMI !!!VĚTŠINA LIDÍ MÁ OBROVSKÉ MNOŽSTVI PROTILATEK PROTO ŽE ASI MĚLI CORONU BEZ PŘIZNAKU !!!! MY ZASE BUDEM ČEKAT JAK PAPOUŠKOVSKÝ NAROD CO NÁM POVOLI JAKO SVÉ KOLONII NĚMECKO ???KDYŽ TO BUDE PLATIT V NĚMECKU TAK PAK ASI U NÁS !!JSME VŮBEC SAMOSTATNÝ STÁT ???? SVOBODA JE ASI V RUSKU A NAKUBĚ NE ????

r.kala ( 9. června 2021 11:19 )

tak pokud bylo opatreni nezakone, tak by bylo nezakone vyplacet nejake kompenzace za nej.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa