Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zvěrstva v Indii: Dívku vylákali na vakcínu proti covidu a pak ji skupinově znásilnili

Autor: Darina Jíchová - 
30. dubna 2021
20:29

Indie si prochází obrovskou krizí kvůli druhé vlně koronaviru, denní přírůstky nakažených přesahují hranici 380 tisíc, rapidně přibývá i obětí. Těla zemřelých jsou pálena na ulicích, některá města hlásí, že už došly vakcíny. Nemocnice jsou přeplněné, lékaři se potýkají s nedostatkem kyslíku. To všechno je jen špička ledovce, krize má i odvrácenou a mnohem temnější stránku. Svědčí o tom případ z města Patna, kdy dvojice mužů pod záminkou očkování proti covidu-19 vylákala teenagerku do opuštěného domu a tam ji znásilnili, uvedl list Daily Mail.

Nadace Thomson Reuters v minulosti už několikrát označila Indii za nejnebezpečnější zemi pro ženy a dívky, to bohužel platí i v době pandemie. Ve městě Patna ve východoindickém státě Bihár dva muži vylákali dívku do opuštěného domu, slibovali jí očkování proti koronaviru, místo toho ji spoutali a brutálně skupinově znásilnili.

Dívku si vyhlédli ve zdravotnickém centru, znásilněná následně na policii vypověděla, že ji na místě činu svázali a do úst jí dali roubík, střídavě ji pak znásilňovali. Díky její výpovědi se policistům podařilo dopadnout viníky identifikované jako Rocky a Montu, kteří jsou nyní ve vazbě a čekají na soud.

Dívka násilníkům utekla

„Oběti se podařilo rozvázat pouta na nohou a na rukou a utéct domů, kde rodině sdělila, co se jí stalo. Jeden z příbuzných následně vyhledal pomoc policie,“ sdělil stanici Indo-Asian News Service vyšetřující důstojník. „Jelikož byla schopná identifikovat útočníky, provedli jsme zátah v jejich bydlišti a zadrželi je,“ uvedl policista a dodal, že případ dál prošetřují. Zveřejnil jména, pod kterými jsou muži v kraji známí, jméno oběti zůstává utajené, dívce ještě není 18 let.

Patna je jedno z nejzasaženějších měst druhou vlnou koronaviru, město s 2 miliony obyvatel denně hlásí kolem 2200 nových případů nákazy.

Video  Arenberger v Epicentru: O rozvolnění v Česku i očkování. Kdy odložíme respirátory?  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

hejpockej ( 1. května 2021 21:44 )

jak si zeny, matky, v Indii svy syny vychovali a vychovavaji, takovy je maji...

Modra_liska ( 1. května 2021 16:03 )

To je ale hnusný koment. Ještě jí nebylo ani 18 let, při nevalné úrovni jejich vzdělávání to bylo prostě naivní mládě. Humor miluju, ale tohle humor není.

verka1 ( 1. května 2021 13:53 )

Mladá, blb.a holka, to si myslela, že ji píchnou vakcínu? Přes internet si také objednávají vakcíny 👎

lucie13 ( 1. května 2021 00:08 )

To je u techto inteligentu normalni, jejich lidova zabava, skupinova znasilneni. Tam se boji jit zenska i vecer vykadit do pole, aby ji u toho hned nekdo neprefik.
I kdyz v sousednim Nemecku to je taky jiz casty jev, kulturni obohaceni od pani Merkel Urcite jeste par milionu pozve, Rakousko by si jich asi 100.000 vzalo ted z Recka.

starymlok ( 30. dubna 2021 22:08 )

pokus o vtip?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa