Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Trumpova dcera Ivanka se dočkala očkování. Děkovala sestřičce ve slunném Miami

Autor: Darina Jíchová - 
15. dubna 2021
16:00

Bývalá první dcera Spojených států Ivanka Trumpová, která rovněž v Bílém domě působila jako nejbližší poradkyně svého otce, o sobě dala znovu vědět. Na sociálních sítích sdílela fotky z očkování proti koronaviru. Trumpová tento týden v Miami dostala první dávku vakcíny Pfizer, uvedl list Daily Mail.

„Dneska jsem dostala očkování,“ napsala Trumpová k fotkám, které sdílela na instagramu i twitteru, čímž prolomila svoje téměř tříměsíční mlčení. Zároveň poděkovala „sestřičce Torresové“, která jí vakcínu podala v miamské lékarně. Trumpová je první v rodině, kdo zveřejnil svoji vakcinaci, její otec exprezident Donald Trump společně s manželkou Melanií byl oočkován ještě v Bílém domě.

Ivanka čekala, až na ni přijde řada

Jeho očkování proběhlo bez přítomnosti fotografů, což je zvláštní, exprezident si jinak užívá, když může být středem pozornosti. Podle zdroje blízkého Trumpové záměrně svoje očkování zveřejnila, chce tak rozptýlit váhavost, která se šíří mezi Američany, obzvláště republikány. Podle Daily Mailu dostala Trumpová možnost nechat se očkovat už v Bílém domě, rozhodla se však, že počká, až na ni přijde řada.

Prezident USA Donald Trump s dcerou Ivankou. Prezident USA Donald Trump s dcerou Ivankou. | Instagram Ivanky Trumpové

Trumpová byla také jeden z mála členů někdejší první rodiny, který prosazoval nošení roušek. Během očkování ve středu 14. dubna ochotně pózovala fanouškům. Druhá dávka ji čeká za několik týdnů. Na vakcinaci vyrazila ve velice ležérním modelu: bílém tričku, džínech, botaskách a roušce. Po přesídlení z Washingtonu na Floridu Trumpová trochu obměnila šatník, kostýmky, elegantní šaty a vysoké podpatky nahradila plavkami, kaftany, sportovním a pohodlným oblečením.

Američani váhají nechat se očkovat

„Sdílela zprávu o svém očkování, protože zvláště v téhle době roste míra váhavosti, zda se nechat očkovat, nebo ne. Chtěla ukázat, jak důležité je nechat se očkovat a podpořit druhé, aby tak učinili, co nejdříve,“ sdělil zdroj Daily Mailu. Fenomén rostoucí váhavosti mezi Američany potvrdili i zdravotníci.

Mezi Američany, kteří se nechtějí nechat očkovat, je velký podíl příznivců exprezidenta Trumpa, podle průzkumů veřejného mínění až 41 procent republikánů nemá v plánu se zapojit do vakcinace proti koronaviru.

Trumpová očkování využila i pro svůj návrat na sociální sítě, poslední příspěvky měla z 19. a 20. ledna, pak se téměř na tři měsíce odmlčela. Vakcínu dostala jen pár dní poté, co její otec na republikánské benefici pořádané v jeho sídla Mar-a-Lago prohlašoval, že vakcínu by měli pojmenovat po něm „Trumpcína“.

Video  „Sputnik V nikdo v Česku neblokuje. Čínská vakcína nyní nemá význam,“ vyvrací Zemanova slova expert  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa