Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Drzost nebo hloupost? Šňupali kokain na zakázané párty na Staromáku a sami na to upozornili policii

Aktualizováno -
20. března 2021
14:47
Autor: jza - 
20. března 2021
10:49

Nemocnice po celém Česku i v Praze pořád čelí velkému náporu pacientů s covidem a denně slýcháme zprávy o tom, jak zdravotníkům dochází síly. Z toho si ale očividně nic nedělala skupina 40 lidí, kteří si navzdory vládním opatřením uspořádali večírek v baru na Staroměstském náměstí. Policisty překvapila až neuvěřitelná drzost některých účastníků. Sami je totiž na sebe upozornili přes sociální sítě. 

Do baru na Staroměstském náměstí se policisté museli dostat pomocí násilí, protože lidé se vevnitř zamkli. Na večírku pak našli i několik sáčků s kokainem. Kde se tam vzal, nikdo ze 40 hostů nelegálního večírku nedokázal vysvětlit.  „V souvislosti s nálezem drog byly ve věci zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk. 

Když policisté do baru přišli, zábava tam nejspíše byla v plném proudu. Na videu z jejich zásahu jsou vidět na stolcích prázdné sklenice od míchaných drinků a lahve s alkoholem. Hosty pravděpodobně vyrušili i od šňupání kokainu. Na stolech našli i prázdné sáčky a pečlivě narýsované lajny. 

Chlubili se na sociální síti 

Ukázalo se, že sami hosté nelegálního večírku na sebe policii upozornili, když se tím, co dělají, chlubili ve svých „storýčkách“ a ještě k tomu policii přímo ve svém příspěvku označili. Policisté o tom informoval v sobotu na twitteru. „Těžko říct, jestli jde o vrchol drzosti nebo hlouposti,“ poznamenali k tomu. 

Video  Pražští policisté v noci na sobotu odhalili párty v otevřeném baru na Staroměstském náměstí. Uvnitř našli 40 lidí i několik sáčků s kokainem.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Bar na Staroměstském náměstí ale nebyl jediný, kde se v pátek porušovala vládní nařízení. Policisté zasahovali v dalších dvou otevřených restauracích v Praze 2 a 6. V těch našli dohromady 27 lidí.

Celkem tedy nachytali při porušování opatření 76 osob, všechny hosty i provozovatele podniků policie oznámí správnímu orgánu pro podezření ze spáchání přestupku.

Dana Horakova ( 21. března 2021 08:16 )

A určitě, to řešili policajti domluvou, jak jinak,někteří z nás pláčou doma po svých blízkých, kteří díky covidu už nemůžou být s námi. Je jedno jestli to je Praga, nebo kotehule, pokuty mají být pro všechny stejné a odstrašující, jinak je policie všem pro smuch

user ( 21. března 2021 07:51 )

Ano, stejně tak jako v ostatních státech, kde jsou sobci jako Vy, co nechápou, že čím víc bude nezodpovednych a hloupých útoku na opatření tohoto typu, dim déle se v Covid průšvihu budeme plácat.

Andrejko Bures ( 21. března 2021 06:59 )

Vesnicani se schazeji v garazich, prazaci u staromaku. Kazdy podle svych moznosti.

starymlok ( 20. března 2021 22:01 )

Šup zpátky do obory a náhubek,aby nešlo vypustit jediný slovo

jelenovi ( 20. března 2021 19:24 )

To je tak kdyz vypatlana zmanipulovana ovce porvava "nebud ovce!"
Bez si radsi snupnout ten covid v prasku co na nas sype DHL z letadla

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa